Bireysel Bir Eğitim

Saint Benoît, 400 yıllık bir tarih ve kültür mirası, alanlarında uzman mezunlarıyla «Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur !» anlayışını geliştiren saygın bir marka.

Eğitim ve yaşam alanı olan lisede öğrenci her zaman, dikkat, iyi niyet, yakınlık ile karşılanır ve kendisine eşlik edilir.
Öğrenci değişim programlarıyla fen bilimlerine, dil öğrenimine, spor, sanat ve kültüre, kısaca, çok yönlü eğitime destek veren eğitici projelerle uluslararası boyuta ulaşmış bir kurum.
Saint Benoît Lisesi, her zaman, öğrencilerinin yanında olmanın gururunu yaşayan bir Lise !
Lise, aileler ve öğrenciler ile birlikte, öğrencilerin kişilik özelliklerine göre, bireysel, özerk ve kişiye özel bir eğitim projesi sunar.
Eğitim süreçlerinde, öğrenciler, eğitim kadrosu tarafından desteklenir ve kendilerine eşlik edilir.

Amaçlar

• Okul çalışmasına ilgiyi ve öğrencinin sorumluluk bilincini arttırmak,
  • Öğrencinin kendine güvenini, katılımcılığını, bağımsız karar ve inisiyatif almasını geliştirmek,
  • Öğrenciye güçlü yönlerini ve yeteneklerini keşfettirmek,
  • İfade gücünü ve yaratıcılığını desteklemek,
  • Sorumluluk sahibi, insani değerlere sahip, yeteneklerinin ve çevresinin farkında olan gençler yetiştirmek,
  • Onları üniversite ve profesyonel yaşantılarına hazırlamak.

Kazanımlar

• Öğrenciye, hedefine ulaşması için gerekli olan desteğin, hazırlık sınıfından, son sınıfa kadar kendisine eşlik eden, destek veren, deneyimli eğitim kadrosu tarafından verildiğini hissettirmek
  • Öğrencilerin, akademik ve kişisel gelişimlerini; yardım çalışmaları, eğitim gezileri, öğrenci değişim programları, tiyatro atölyeleri, zümrelerin düzenlediği yarışmalar gibi pedagojik projelere katılmalarını sağlayarak desteklemek
  • Öğrenciyi, yakından takip edildiği bir eğitim anlayışı ile daha fazla yüreklendirmek

Uygulamalar

Bu bireysel eğitim projesi şu şekilde ilerlemektedir :

• Okulda, Rehberlik Servisinin ve okul psikologlarının desteği sağlanmakta.
  • Yeni öğrencilerimizi daha iyi bir şekilde karşılamak ve adaptasyon süreçlerini kolaylaştırmak adına kaynaştırma günleri düzenlenmekte.
  • Velileri, seviyelerin ders programları ve eğitim kadroları hakkında bilgilendirmek amacı ile velilere yönelik Bilgilendirme Toplantıları düzenlenmekte.
  • Haftalık veli-öğretmen görüşmeleri, öğrencilerin başarmalarına yardım etmek için gerekli olan veli-öğretmen işbirliğini güçlendirmekte.
  • Çeşitli konularda düzenlenen konferanslar, gençlerin ufuklarını genişletmekte.
  • Eğitim desteği ile öğrencilerin okul hayatlarında başarılı olmaları için ihtiyaçları olan tüm imkanlar sağlanmakta : Seviye müdür yardımcısı, sınıf rehber öğretmeni, öğretmen, rehber öğretmen, kütüphane sorumlusu, doktor, hemşire… öğrencilerin hep yanında ve onları dinlemekte.
  • Medyatek, bilgisayar salonu, spor alanları…Bu alanlarda birçok materyal, proje için kullanıma sunulmakta.
  • Öğrencilerden gelen istekler ve öneriler doğrultusunda pek çok proje kabul edilmekte ve öğrencilerin sorumluluğunda gerçekleştirilmekte.
  • Birçok olanak sunan lisemizin genişliği sayesinde çeşitli sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler önerilmekte.
  • Etkinlikler öğrencilerin özerkliğinin gelişmesini, grup çalışması yapmalarını, yöntem bilimsel bir yönlendirme sayesinde eğitimlerinde kendilerinin aktif bir rolü olmasını sağlamakta. Ayrıca, Lisemiz Hazırlık sınıfları için matematik atölye çalışmaları sunmakta.
  • Derneklerle (sportif, kültürel, eğitim…), üniversitelerle ve şirketlerle yapılan iş ortaklıkları da, eğitim imkanlarını çeşitlendirmeyi ve öğrencilerin gereksinimlerini daha iyi karşılamayı sağlayan bir destek oluşturmakta.
  • Her öğrenciye uyarlanmış olan Moodle platformunun velilere sunduğu erişim imkanı ile öğretmenler gibi veliler de çocuklarının eğitim sürecini takip ve kontrol edebilmekteler.