Üniversiteye Doğru

"Hazırım, bekle beni dünya!"

Bireylerin meslek seçimleri, şüphesiz onların gelecekteki mutluluklarının ve refahlarının temeli.

Meslek ilgisi sadece belli bir gelişim dönemine ait değil, meslek seçimiyse çocukluktan üniversite çağına kadar uzanan bir süreç.

Okulumuzda, öğrencilerimizin kendileri için doğru mesleği seçmeye hazırlanmalarını, üniversiteye geçiş süreçlerini en iyi şekilde ve sorunsuz yönetmelerini hedefliyoruz.

Bu hedefe giden yol ise her öğrencimizin kendisini tanıması, yeteneklerini keşfetmesi, meslekler ve üniversiteler hakkında ihtiyaç duyduğu her bilgiye sahip olmasından geçiyor.

Bunları gerçekleştirebilmek amacıyla, her öğrencimiz için özel olarak hazırladığımız, okulumuza özgü Üniversiteye Doğru Projesi’ni uyguluyoruz. Bu, öğrencilere ihtiyaç duydukları bilgileri sağlama, verilere dayalı rasyonel tavsiyeler verme ve öğrencilerimize üniversiteye kadar eşlik etme sürecinden meydana gelen aktif bir yönlendirme projesi.

Proje, beş sene boyunca devam ediyor ve net bir biçimde belirlenmiş üç etaptan oluşuyor: kendini tanıma, meslekleri tanıma ve kaliteli eğitim alacakları üniversite ve bölümleri seçme.

Bu etapların ilkinde, hazırlık sınıfındaki öğrenciler, kendi geleceklerine mektuplar yazıp, hayallerini anlatıyorlar. Beş yıl sonra, son sınıfta bu mektuplar kendilerine veriliyor ve böylece kat ettikleri yolu gözden geçirme fırsatı buluyorlar.

Yine kendini tanıma etabının bir parçası olarak, öğrencilerimiz nasıl öğrendiklerini, güçlü yanlarını, ilgi alanlarını keşfedecekleri testlere giriyor ve rehberlik desteği alıyorlar. Dikkat ve odaklanmalarını artıracak çalışmalar yapıyorlar.

İkinci etapta, öğrencilerimiz meslek atölyeleri hakkında gerçekçi bilgiler ediniyor, gördükleri derslerle meslekler arasında ilişki kuruyorlar. Motivasyon ve meslek seçimi hakkında konferanslara katılıp, 11. sınıfta staj yapma imkanı ile meslek seçiminde doğru yönlendirme için testlerden geçiyorlar.

Okulun rehberlik servisi, öğretmenler ve okul idaresinin yürüttüğü tüm bu faaliyetler sayesinde kendisini, yeteneklerini ve meslekleri daha iyi tanıyan, bilgilendirilen ve tavsiye alan öğrencilerimiz, üniversite seçme etabına geliyorlar.

Bu etapta hem Türkiye’deki hem de yurtdışındaki ve özellikle Fransa’daki üniversiteye giriş sistemlerine ve hazırlıklara dair gerekli tüm bilgileri ediniyorlar. Galatasaray Üniversitesi’nin sadece Türkiye’deki Fransız okullarına yönelik iç sınavı hakkında bilgilendiriliyorlar.

Bu donanımla, üniversite seçme aşamasına geldiklerinde de kendilerine güvenleri tam olan öğrencilerimiz, yurt içi ve yurt dışı ön kayıt prosedürlerini rehberlik servisinden destek alarak tamamlıyorlar.

Bu zorlu dönemde öğrencilerimizin psikolojik açıdan zorlanmamaları, kendilerini yalnız hissetmemeleri, bu dönemi en rahat şekilde geçirebilmeleri için tüm birimler samimiyetle uğraş veriyor. Okulumuzun en güzel kısımlarından olan Cennet Bahçesi’ni sadece 12. sınıf öğrencilerine tahsis ederek de onlara destek olmaya çalışıyoruz.

Tüm bu sürecin sonunda Saint Benoît öğrencilerinin tek üzüntüleri Saint Benoît’dan ayrılmak oluyor.

Mezuniyet törenleri de aynı Saint Benoît’da geçen yılları gibi ayrıcalıklı, özel ve farklı oluyor. Öğrencilerimiz, okulun o gece için özenle hazırlanan tarihi avlusunda, kız öğrencilerin bembeyaz elbiseler giydiği, saçlarına beyaz-mor çiçekten taçlar taktığı, Beyaz Gece adı verilen eşsiz bir törenle mezun oluyor.

Öğrencilerimiz, Saint Benoît’yi tercih ederken, çoğu zaman zorlu ve sıkıntılı geçen ünivesiteye hazırlık dönemini olabilecek en emin ellerde ve rahatlıkla geçirmenin de adımını atmış oluyorlar.

Bize de onları üniversiteye ve mutlu olacakları geleceklerine uğurlama gururu yaşatıyorlar.