Üniversiteye Doğru

Üniversiteye doğru projesi, öğrencilerimizi üniversitelere ve mesleki geleceklerine en iyi biçimde hazırlamak için oluşturulan, tavsiye ve eşlik etme sürecinden meydana gelen aktif bir yönlendirme projesidir.
Saint Benoît Lisesi’ne özgü bu proje net bir biçimde belirlenmiş 3 etaptan oluşur ve 5 senede gerçekleştirilir :

• Kendini tanıma
  • Bir meslek seçimi ve uzmanlaşma
  • Üniversite seçimi

Projeyi gerçekleştirenler, işbirliği halinde çalışan Rehberlik Servisi, Öğretmenler ve Okul İdaresidir. Proje, geleceğin üniversite öğrencilerini bilgilendirmeye, onlara tavsiyelerde bulunmaya ve eşlik etmeye dayanır.

Bu projeyle ilgili daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın : ÜNİVERSİTEYE DOĞRU

Amaçlar

Neden « Universiteye Doğru » projesi ?

• Okulumuz öğrencilerini Üniversite yolunda daha iyi bilgilendirmek ve onlara daha iyi bir şekilde eşlik etmek için
  • Öğrencilerimize tavsiyelerde bulunmak ve gelecekteki seçimlerini önceden belirlemek için
  • Öğrencilerimize bilinçli tercih yapma olanağı sunmak için
  • Öğrencilerimizin mesleki geleceklerini sağlamak amacıyla, kaliteli eğitim alacakları, kendilerine uygun bölümleri seçmelerinde yardımcı olmak için
  • Öğrencilerimizin mesleki beklentilerine uygun bir yüksek öğrenim diplomasına yönlendirmek için

Kazanımlar

Yoğun bir düşünce sürecinde söz konusu olan, öğrenciyi başlangıçta yapmış olduğu seçim konusunda rahatlatmak veya başarılı olmasını kolaylaştırmak için beklentilerine ve profiline en uygun bölümler hakkında kendisine tavsiyelerde bulunmaktır.
Aktif yönlendirme, öğrencilerimize yüksek öğrenim bölümleri hakkında genel bir bilgiye olduğu kadar kişisel tavsiyeye de ulaşma olanağı sağlar.
Aktif yönlendirme sürecimiz Hazırlık sınıfından itibaren başlar.
Bu sürecin amacı öğrencilerimize

• Üniversite eğitimi bütünü hakkında nesnel ve net bilgi vermek,
  • Seçmek istedikleri bölümler hakkında tavsiyelerde bulunmak,
  • Yurt içi ve yurt dışı ön kayıt prosedürlerine dikkatli olmalarını sağlamak,
  • Tercihlerini belirlemek üzere gerekli bilgileri edinmelerini sağlayacak bir formasyon vermektir.

Uygulamalar

BURAYA tıklayarak tüm etkinliklerimize ulaşabilirsiniz.

“ÜNİVERSİTEYE DOĞRU” PROJESİ

(tıklayınız)