Silüet

Saint Benoît Lisesi'nin gösteri salonu "Silüet" öğrencilere profesyonel bir araç, eğitsel projelerin yapılmasına olanak sağlayan çok dilli bir ifade alanı sunma amacıyla 2016 yılında açılmıştır.

Öğrencilere yönelik gösteri ve konferansların, tiyatro kulüplerinin etkinlikleri ile yaratıcı gösterilerin yer aldığı, ödül törenlerinde duygu dolu anların  yaşandığı bir bilgi ve eğitim yeridir.

Silüet Salonu aynı zamanda davetlilere de açık olan kültürel bir alandır. Yakın zamanda yapılan yenileme çalışmaları ile profesyonel bağlamdaki kültürel etkinliklere ev sahipliği yapma olanağı sağlar.

Beyoğlu’nun merkezinde yer alan coğrafi konumuyla lisemizde yer alan gösteri salonu, İstanbul’un önemli kültür alanlarından biri olmuştur.

Açılışından bu yana çok yönlü etkinliği (sinema, tiyatro, konser) ve birçok sanatçıyı ağırlayan bu sahne bir araya gelmenin, karşılıklı iletişimin ve paylaşımın simgesi olmuştur.

Teknik bilgiler :

• 400 kişilik yer kapasitesi
  • Asma kat
  • Tiyatro, konserler, konferanslar, gösteriler
  • Ses ve ışık sistemleri, havalandırma sistemi