Bütünsel Eğitimimizde Dilsel Boyutun Yeri

Dünyaya Açılan Yeni Bir Pencere: Fransızca, İngilizce... Çince, Almanca, Ispanyolca, Latince

Kurumumuz 1783 yılından bu yana, hiç ödün vermeden, Fransız Dili ve Kültürünü öğretmeye devam etmiştir. Saint Benoît Lisesi, 5 yıllık lise eğitiminin sonunda Fransız Bakalorya’sına denk bir diploma vermektedir. 2013 yılında Saint Benoît Fransız Lisesi, ulusal eğitim müfredatı çerçevesinde Fransız Kültür ve dilinin yaygınlaşmasını sağlayan ve Fransa dışındaki ülkelerdeki eğitim kurumlarına verilen Label FrancEducation markasına layık görüldü.
Bunun dışında, 21. yüzyılda iş dünyasında olduğu gibi sosyal ortamda da İngilizce olarak iletişim kurmanın önemi yadsınamaz. İngilizce ve Fransızca dünya örgütlerinin çoğunun resmi iletişim dilleridir.
Bu iki dilin dışında haftada bir gün olmak üzere öğrencilerimize Çince, İspanyolca, Almanca, Latince dersleri de verilmektedir.

Neyi Hedefliyoruz?

•  Üç farklı dilde okuma, yazma becerilerinin belirgin bir şekilde geliştirilmesi
  • Öğrencilerimizin, zorluk çekmeden üç dilde düşünüp kendilerini ifade edebilme becerilerinin geliştirilmesi.
  • Öğrenciyi, bir çok farklı kültürü aktif bir şekilde öğrenebileceği bir konuma yerleştirmek. Öğrenci, projenin merkezinde yer alır.
  • Türkiye ve yurt dışındaki üniversitelere hazırlanılması

Neyi Kazandırıyoruz?

• Yabancı dil eğitimi bireye üniversite eğitimi ve iş hayatında bir ivme kazandırmaktadır.
  • Teknolojik gelişmeler, bireyler arasındaki uluslararası iletişimi geliştiren küreselleşmeyi kolaylaştırmaktadır. Bu gelişmeler, bireylerin öncelikli ve temel olarak kendi ana dillerine hakim olmak kaydıyla bir çok dilde kendilerini ifade edebilme becerisine sahip olmalarını gerektirmektedir.

Hedefe Somut Bir Biçimde Nasıl Ulaşıyoruz?

• Dilsel eğitime ön plana alan  bu süreç, Avrupa Dil Ortak Çerçeve Programı (CECRL) standartlarına uygun bir yabancı dil eğitimi müfredatının yanı sıra bir çok olanak ve projeyle de desteklenmektedir. Dil eğitimi öğrencilerimize sunulan bir çok olanak ve projeyle de desteklenir.
  • Saint Benoît Lisesi, aynı zamanda Fransa, A.B.D, İngiltere ve daha birçok ülkede geniş bir iş ortaklıkları ağı oluşturmuştur: Londra‘da ve Niagara‘da (A.B.D) bir lise ve üniveristeyle, New York’da (A.B.D) Saint John Üniversitesiyle ve Fransa‘da bir Fransız lisesiyle (17. Öğrenci değişim programı)…

Öğrencilerin Fransızca ve İngilizce’yi Doğrudan Konuşabildikleri Eğitim Gezileri

• Paris, Londra, New York ve Niagara’ya yapılan eğitim ve dil gezileri
  • Fransızca ve İngilizce olarak yürütülen uluslararası Grenoble, Vannes, Cenevre, Milano, La Haye vs. Model Birleşmiş Milletler Konferansları’na (Model United Nations) katılım
  • Strazburg’da Avrupa Parlamentosu’na, Brüksel’de NATO’nun genel merkezi, ve TUSIAD‘a düzenlenen pedagojik geziler

Üniversitede de Değerlendirilebilecek Çeşitli Dil Sertifikaları (Delf, Dalf, Cambridge, TOEFL)

Dil Becerilerinin Ön Plana Çıkartıldığı Çeşitli Etkinlikler

• Her yıl Mart ayında gerçekleştirilen uluslararası Frankofoni Festivali.
  • Saint Benoît Lisesi tarafından düzenlenen ulusal Fransızca şarkı yarışması “Chante ! Chante ! Chante !” her yıl Frankofon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini bir araya getirmektedir.
  • “Saint Benoît’da Küçük bir Paris” adında oyunsal ve eğitici bir etkinlik. Lisenin avlusunda, 300m² lik bir alan üzerinde bir Paris sokağı kurulmaktadır. Öğrenciler, kendi butiklerini oluştururlar, her sınıfın kendi butiği vardır ve her sınıf, bir akşam, tüm velilerin önünde sergilenen oldukça komik birer skeç hazırlar.
  • “Küçük Paris Oskarlar’’ı adında, en iyi rol, en iyi senaryo, en iyi kostüm, en iyi piyes gibi farklı ödüllerin takdim edildiği bir ödül töreni. Hem öğrenciler, hem de veliler Fransızca olarak düzenlenen bu etkinlikten büyük keyif alırlar.
  • İngilizce olarak gerçekleştirilen “Prep Show” adında bir etkinlik. Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz tarafından hazırlanan, skeçler, şarkılar ve münazaralar.
  • Okulumuzun orkestrası şarkılarını 3 dilde (Fransızca, İngilizce ve Türkçe) seslendirirler, hatta kimi zaman İtalyanca ve İspanyolca şarkılar da söylerler. Orkestramız birçok ulusal yarışmada ödüller kazanmıştır.
  • Fransızca, İngilizce ve/veya Türkçe konuşan iş ortaklarımızla beraber Fransızca olarak gerçekleştirdiğimiz Fen Festivali ve Matematik Festivali haftası
  • Türkçe ve Fransızca tiyatro etkinlikleri. Yetenekleriyle tanınan iki tiyatro grubu.
  • Paris’ten gelen bir tiyatro grubuyla gerçekleştirilen bir sanat atölyesi. Paris’den gelen Grand Théatre ekibi üç hafta boyunca öğrencilerimizle Fransızca olarak çalışırlar.
  • Fransızca, İngilizce ve Türkçe olarak yürütülen TEDx konferansları.

İngilizce Eğitiminde Kullanılan Uzaktan Eğitim Platformları : Achieve 3000 ve ActivelyLearn

Farklı eğitim alanında lider olan, onlarca yıllık bilimsel araştırmalara dayalı çalışan ve dünya çapında yaklaşık 3 milyon öğrenciye hizmet veren bir İngilizce öğretim platformu olan Achieve3000 platformu, İngilizcede 12 seviyeden farklılaştırılmış içerik sunar.

Teknolojinin hızla gelişimine uyum sağlayarak ders saatleri dışında da öğrencilerimizle kesintisiz irtibat içerisinde kalabilmek ve onların yabancı dil becerilerini geliştirmek amacıyla bu iki aktif programı tüm seviyelerde uygulamaktayız.

Zengin makale ve kısa hikayeler seçenekleriyle öğrencilerimiz okuma ve kelime hazinesini geliştirme olanağı buluyorlar ve yıl boyunca, katıldıkları resmi seviye tespit sınavlarında giderek daha başarılı sonuçlar elde ediyorlar.