Fransızca Tiyatro Kulübü “Madam Glyphospathe”‘ı Sunuyor

Hazırlık, L2, L3 öğrencileri ve "Théâtre Choc" projesi

Fransızca Tiyatro Kulübü, Saint Benoît Lisesi'nde bir gelenektir. Öğrenciler bu kulüpte birçok şey öğreniyorlar : seyirci karşısında sahneye çıkmayı, bir metin ve bir karakteri canlandırarak rol yapmayı... Komedi oynamak kolay iş değil. Öğrencilerimiz, özgüven kazanıyor, yavaş yavaş kendilerini kontrol ediyor, güçlü bir kişilik geliştirerek oyuncu oluyorlar.
Oyuncu olmak, aynı zamanda karakterin inandırıcılığını güçlendirmek için provalarda üzerinde durulan vücut dili veya sözlü ifade tekniklerini kullanmak demektir.

Dinamik bir komedi : “Madam Glyphospathe”

Saint Benoît Lisesi’nin “Théâtre Choc” adlı Fransızca Tiyatro Kulübü, Hazırlık ve Lise 3 öğrencilerinin katkılarıyla, Fransızca öğretmenlerinin yazdığı komediyi sunacak … Oyun, bir diktatörün, başka bir deyişle “Madam Glyphospathe”’ın hikayesini anlatmaktadır. “Madam Glyphospathe”ın hayali, 4 asistanının sanat, bilim, hatta beslenme konularındaki yaratıcılıklarından yola çıkarak dünyayı ele geçirmektir. Hepsinin tek bir hedefi vardır, insanların sağlığını ve hayatını kendilerine köle olacak şekilde bozmak…

Birçok sanat dalının birleştiği bir oyun

Bu hareketli gösteride, Lise 2 öğrencileri Diksiyon dersinde üzerinde çalıştıkları ve bu komediye dahil ettikleri birkaç şarkıyı seslendirecekler. Gösterinin başında, kaçırmamanızı tavsiye ettiğimiz görkemli bir müzikli açılış yapılacak. Sonrasında, oyun, Madam Glyphospathe’a güzel bir ders veren Barış ve Dostluk şarkısıyla son bulacak.

​Etkinlik tarihleri

• 1 Haziran – saat 19:00’da, Saint Benoît Lisesi’nde velilere yönelik Gala
  • 4 Haziran – sabah ve öğlenden sonra, Lise 1 ve Hazırlık sınıflarına yönelik gösteri
  • 12 Mayıs – 14:30’da, Ankara Tevfik Fikret Lisesi’nde gösteri