Taban Puanımız 441.0000
Yeni kayıtlarla ilgili bilgi almak için 0533 810 57 81  numaralı telefonu arayabilirsiniz.

İngilizce: Bir Dünya Dili!

2021 - 2022 Öğretim Yılında yapılan çalışmalara genel bir bakış

Dünyaya açılan yeni bir kapı: İngilizce

Birden çok dili konuşan kişilerin hafızasının daha güçlü olduğunu ve diğerlerine göre bilişsel olarak daha yaratıcı oldukları genel olarak biliniyor.

Öğrencilerimiz İngilizce’yi öğrenmeye başladığında aynı zamanda yeni düşünme ve sözlü ve yazılı olarak kendilerini ifade etmenin yeni yollarını da öğreniyorlar.

Dilinizi değiştirdiğiniz anda fikirleriniz de değişir. Yabancı bir dili öğrenmek dünyaya farklı bir şekilde bakmanızı sağlar !

Müfredatımızı geliştirici ve eğlenceli etkinlikler

Bu bilgilerin ışığında bu yıl ders müfredatımıza ek olarak farklı seviyelerde destekleyici etkinlikler gerçekleştirdik.

Hazırlık ve 9. sınıflarda dünya görüşünü geliştirici makaleler okundu ve tartışıldı. Ayrıca Türkçe müfredatının bir parçası olan Orhan Pamuk eserlerinin incelenmesi kapsamında Masumiyet Müzesi ziyareti ve sınıf etkinlikleri ile disiplinler arası bir “İngiliz-Türk Edebiyat Projesi” hayata geçti.

Önümüzdeki yıldan itibaren herkesin kendi ritminde ilerleyebilmesi için lise öncesi sınıflar özelinde üç İngilizce dersinden ikisi, bir öğretmene 12 öğrenci olmak üzere yarıya bölünmüş sınıflarda gerçekleşecek.

9.ve 10. sınıflar yıl boyunca düzenlenen farklı etkinliklerle (Kahoot, genel kültür yarışmaları vb) eğlenerek ilerleme kaydediyorlar.

11.sınıflarda IELTS İngilizce seviye sınavına ve üniversiteye hazırlık çalışmaları yapılıyor. Ayrıca öğrenciler topluluk önünde konuşma ve bilgilerini, fikirlerini arkadaşlarıyla paylaşma ve kendini ifade edebilme becerilerini geliştirmek için  TED Talks tarzı sunumlar yapıyorlar. Önümüzdeki yıl IELTS sınavına daha iyi hazırlanmak için Oxford yayınlarının “IELTS Masterclass” kitabı üzerinde çalışacaklar.

12.sınıflarda Avrupa ve Amerika üniversite tanıtımları ve dil sınavlarına hazırlık çalışmaları devam ediyor. Güncel makalelerle genel kültür ve dil becerilerinin geliştirilmesi pekiştiriliyor.

Son sınıf öğrencilerinin ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmek için önümüzdeki öğretim yılında iki yenilik var:

İngilizce eğitim veren bir üniversitede okumak isteyen öğrenciler için mevcut İngilizce dersine ek olarak seçmeli iki saat İngilizce dersi sunularak İngilizce ders saati artırılacak. Öğrenciler bu iki saatte ilgi alanları ve seviyelerine göre özelleştirilmiş etkinliklerle Actively Learn platformu üzerinden çalışabilecekler.

Okulumuz resmi Cambridge Sınav hazırlama ve uygulama merkezi

2006’dan bu yana okulumuz resmi olarak CAMBRIDGE  sınav hazırlama ve uygulama merkezidir. Her yıl Mayıs ve Haziran aylarında öğrencilerimiz kendi bünyemizde dünyanın her yerinde İngilizce eğitim veren üniversitelerin kapılarını açan FCE (B2), CAE (C1) ve CPE (C2) sınavlarına girebilmektedir. Bu sınavlara daha iyi hazırlanabilmek için gönüllü öğrencilere her hafta ek ders olanağı sağlanıyor.

Yabancı dillerini geliştirmek için MUN kulüplerimizin Fransızca ve İngilizce olarak faaliyetleri

Öğrencilerimizin dersler dışında yabancı dillerini en az B2 – C1 düzeyinde Hazırlık sınıflarından itibaren geliştirebilecekleri bir başka çalışma da Fransızca ve İngilizce için ayrı ayrı kurulan MUN kulüplerinde yapılan etkinlikler ve yurtiçi ve yurtdışı konferanslardır.

Hem kendi bünyemizde yıl sonunda yapılan SBMUN hem de İstanbul ve yurtdışında düzenlenen uluslararası MUN konferanslarına katılım ile öğrencilerimiz, okulumuzda öğrendikleri yabancı dillerini kullanıp pekiştirip hatta daha da ilerletmelerine imkan buluyorlar.

Geleceğe atılan adımlar: Son sınıflarımızın yurtdışında tercih ettiği İngilizce eğitim veren üniversiteler

Son sınıftaki 75 öğrencimiz bu yıl 151 değişik üniversiteden okulda aldıkları İngilizce eğitimiyle yurtdışında ABD, Avustralya, İngiltere, Kanada, Hollanda, İtalya gibi ülkelerde rahatlıkla istedikleri dalda üniversitede okumayı tercih ediyorlar. Mezunlarımızdan aldığımız geri bildirimlere göre İngilizce konusunda yurtdışında bu ülkelerde sıkıntı yaşamadan derslere entegre olabiliyorlar.

Öğrencilerimize 2022 – 2023 yılında yeni başarılara yelken açarken şimdiden Saint Benoît ailesi olarak başarılar dileriz!