Saint Benoît’da Fransızca Eğitimi

Fransızcaya Fransız Kalmayın!

Küreselleşmeyle birlikte, her ne kadar İngilizce vazgeçilmez bir dil haline gelmiş olsa da, üçüncü bir dil daha konuşmak, iş dünyasında ve ticarî ilişkilerde önemli bir fark sağlıyor. Dünyada, beş kıta üzerinde 321 milyon kişi Fransızca konuşuyor. Bu dil, aynı zamanda 29 ülkenin resmî dili ve uluslararası organizasyonların ikinci dili.  

Fransızca öğrenmek, sadece bir dil öğrenmek değil, aynı zamanda organize bir düşünce ve tartışma ruhuna ve verimli bir edebiyat ve sanat kültürüne erişmek demektir. Molière’in ve Voltaire’in dilini öğrenmek, Fransız eserlerinin okunmaya ve tiyatrolarda başarıyla sergilenmeye devam ettiği Türkiye’de ilgi görmeyi hak ediyor.      

Hazırlık Sınıfında Yoğun bir Eğitim

Haftada 22 saat Fransızca dersi ve Fransızca olarak işlenen matematik ve fen dersleri sayesinde, Saint Benoît Lisesine tek kelime Fransızca bilmeden gelen öğrenci, etkili bir öğrenim sağlamak için tasarlanmış ve yapılanmış yoğun ders programı sonucunda, birkaç ay içerisinde A2 seviyesine ulaşır. Tamamlayıcı etkinlikler (başka ülkelerdeki Frankofon kurumlarla mektuplaşma projeleri, heceleme yarışması, bisiklet sporuyla ilgili ‘‘Tour de France’’ projesi, yeşil sınıflar ‘‘doğa ve dil’’ gezisi), öğrenim sürecini daha da çekici hale getirmektedir. 

DELF-DALF Diplomaları 

Okulumuz, DELF-DALF sınavlarının resmî uygulanma merkezidir. Bu sebepten, Fransızca öğretmenlerimiz, bu sınavları uygulama konusunda deneyim sahibidirler. 

Lise 1’den lise 4’e kadar, öğrenim, öğrencileri C1 seviyesine taşıyacak şekilde planlanmıştır. 

Öğrencileri daha iyi hazırlamak amacıyla, bu seviyeler için, sınıfları ikiye ayırmak ve öğretmenlerin her öğrenciyle ayrı ayrı ilgilemelerini sağlamak için ilave olanaklar sağlanır. Küçük gruplarla gerçekleştirilen bu derslerin bir amacı da, öğrencilerin sözlü becerilerini geliştirmektir.  

Fransızca Etkinlikler 

Okulumuz, okul içinde veya diğer Frankofon okullarla iş birliği içerisinde, Fransızcanın kullanıldığı etkinliklere önem vermektedir. MNFU (Birleşmiş Milletler Konferansları), öğrencilerin başka Frankofon kişilerle tanışmalarını ve Fransızca olarak, gündemdeki konular üzerine tartışmalarını sağlıyor. PLFT (Türkiye Frankofon Liseler Arası Edebiyat Ödülü), gençlerimize çağdaş edebî eserleri okumalarına ve Fransız yazarlar ile tanışmalarına olanak sağlamaktadır. Bu sene, bu ödül için yarışan lise öğrencilerinin buluşması okulumuzda gerçekleşti. Fransızca tiyatro topluluğumuz Théâtre Choc, tıpkı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, Fransızca festivallerde ödüller kazanan bir tiyatro piyesi sahneledi.    

Bunun dışında, sanat atölyeleri aracılığıyla, öğrencilerimizi, Frankofon sanatçılarla mümkün olduğunca bir araya getirmeye çalışıyoruz. Profesyonel tiyatro topluluğu le Grand Tigre, lise 1 öğrencileriyle birlikte sanat atölyeleri sunmak için yeniden bizimle olacak ve 2023-2024 Ders yılında, iki haftalığına okulumuzda bulunacaklar. Aynı ders yılında, PLFT (Türkiye Frankofon Liseler Arası Edebiyat Ödülü) ödülünü kazanan yazar ile yazı atölyeleri ve Belçikalı bir illüstratör ile çizgi film animasyonları düzenlenecek.

Campus France

Lise 4.Sınıfta, öğrencilerimize, Fransa’daki üniversitelere yaptıkları başvuru süreçlerinde destek sağlıyoruz. Fransızca derslerinde, CV ve motivasyon mektupları yazılıyor ve bu belgelerin oluşturulmasında, öğretmenler, öğrencileri bireysel olarak takip ediyorlar. Medyatek sorumlularımız ise, öğrencilerimize, en uygun üniversiteyi seçmek için girecekleri arayışta yardımcı oluyorlar. Giderek artan sayıda öğrenci, birçok farklı üniversiteden kabul yanıtı alıyor.  2023 Mezunlarının yurt dışı kabulleri için BURAYA tıklayınız. 

X