Saint Benoît Lisesi Yeni Müdürü Sayın Sébastien Masin’in Mesajı

Değerli Öğrenciler, Değerli Veliler, Eğitim Kadromuzun Değerli Üyeleri,

2021 Ders yılı başlangıcı itibariyle, dört asırlık bir geçmişe ve üst düzey mükemmelliğe sahip bir lise olan Saint Benoît Lisesi’nde, müdürlük görevine başlamaktan şeref duyuyorum.

Mükemmelliğe Erişmiş Bir Lise

1783 yılından beri, Saint Benoît Lisesi, Türk Eğitim dünyasında, örnek gösterilen, yolu bu okuldan geçen öğrenci ve öğretmenlerin gurur duydukları bir kurum olmak için sürekli olarak kendisini yeniledi. Bugün, Saint Benoît Lisesi, ard arda görev alan müdürlerinin ve öğretmenlerinin enerjileri, isteklilikleri ve yaratıcılıkları sayesinde, örnek gösterilen bir kurumdur.

Özellikle, M. Gentric’e, veda mesajında dile getirdiği, benim hakkımdaki düşünceleri ve benim göreve başlamama hazırlandığımız son aylardaki içten desteği ve emekleri için teşekkür etmek isterim. Saint Benoît Lisesi, kurum ve eğitim projelerinin özsuyuyla beslenen, dalları, her geçen gün, daha yükseğe uzanan, sağlam köklere sahip asırlık bir çınardır. Pandeminin ufkumuzu kararttığı son aylarda, Saint Benoît Lisesi, inanılmaz derecede büyük bir enerji sarf etti ve tüm eğitim kadrosunun profesyonelliği, fedakârlığı ve dinamizmi sayesinde, okulumuzun sağlıklı ve güçlü bir ağaç olduğu bir kez daha kanıtlandı.

Özgeçmişime Dair Birkaç Cümle

Fransa’da, Paris bölgesinde doğdum ve büyüdüm. 2001 yılında, Paris Üniversitesi’nde, biyoloji alanında yüksek lisansımı tamamladım. Ardından, beş yıl boyunca, Paris’teki farklı liselerde, fen bilimleri öğretmenliği yaptım .

Yeni kültürleri keşfetmek amacıyla, birkaç sene, farklı ülkelerde yaşamayı arzu ettim ve dünya turuma, 2006 yılında, İstanbul ile başladım. Bir ya da iki yıl kalmayı öngördüğüm bu şehre geleli tam 15 yıl oldu ve bu süre zarfında, hiçbir zaman, valizimi  toplayıp, başka bir yere gitmeyi düşünmedim, çünkü Türkiye’nin kültürü, zengin tarihi, hümanizmin ön planda olduğu cumhuriyet değerlerine bağlılığı ve bu ülke insanının cömertliği ve misafirperverliği beni büyüledi.

Bu 15 yıl boyunca, Sainte Pulchérie Lisesi’nde, birçok farklı görevlerde bulundum: Hazırlık sınıflarında fen ve bilgi-işlem, üst seviyelerde ise biyoloji  öğretmenliği, 2010 yılında aldığım Yabancı Dil Olarak Fransızca diploması sayesinde, 9.Sınıflarda Fransızca konuşma dersi öğretmenliği, dijital araçlara entegrasyonun pedagojik koordinatörlüğü ve 2015 yılından beri, 11. ve 12. Sınıfların müdür yardımcılığı… Çok çeşitli görevlerde bulunmuş olmam, Türkiye’deki çift dilde eğitim veren bir Fransız lisesinin birçok pedagojik ve eğitimsel projesinin geliştirilmesinde, temel sorumluluklar üstlenmeme olanak sağladı.

Çok Yakında Görüşmek Üzere

Eğitim Kadromuzun Değerli Üyeleri, Değerli Öğrenciler, Değerli Veliler,

Okula geri dönmemize sadece birkaç gün kaldığına göre, çok yakında, okul açılış toplantılarında, ders yılının ilk töreni için okulumuzun avlusunda ve bu yeni ders yılı boyunca gerçekleştireceğimiz farklı etkinlikler aracılığıyla, yeniden bir araya gelme mutluluğuna erişeceğiz. Bu yüzden, sizlere, büyük bir mutluluk ve sabırsızlıkla “Çok yakında görüşmek üzere” diyorum.

Öğrencilerimize ve Saint Benoît Lisesi’ne sonsuz başarılar dilerim!

Sébastien Masin