Yeni Mezunlarımızla Gurur Duyuyoruz!

Galatasaray Üniversitesi İç Sınavı-YKS Başarımız ve Yurt Dışı Kabuller

Yurt dışı üniversite kabullerinin ardından Galatasaray Üniversitesi iç sınav sonuçları ve YKS sonuçlarının açıklanmasıyla öğrencilerimiz tercihlerini yaptı. Şimdi başarılarının tadını çıkarma zamanı!

Tüm yeni mezunlarımızı tebrik ediyoruz.

2023 Mezunları,  5 yıllık emeklerinin karşılığında yurt dışında çok prestiji üniversitelerden aldıkları kabuller, Galatasaray Üniversitesi iç sınavı ve YKS sınavlarındaki güzel sonuçların heyecanını yaşıyorlar.

Yeni mezunlarımızdan 24 öğrencimiz, iç sınav ile Galatasaray Üniversitesinde Hukuk, İktisat, İletişim, İşletme, Uluslararası ilişkiler ve Sosyoloji bölümlerinde okumaya hak kazandı. YKS sınavında Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ, Yıldız Teknik, İstanbul Üniversitesi gibi devlet üniversitelerine 64 kişi yerleşirken, vakıf üniversitelerine yerleşen 51 öğrencimizin 19’u burs ve indirim hakkı kazandı.

‘Üniversiteye Doğru” Projemiz: Bireysel ve Kişiselleştirilmiş Bir Proje

“Üniversiteye Doğru” projemiz kapsamında, pek çok rehberlik çalışmasının eşlik ettiği 5 yıllık bir okul eğitiminin ardından, öğrencilerimiz yollarını çizdiler ve şimdi, hedeflerine ulaştılar.

Rehberlik Servisinin, Hazırlık sınıfından, 12. sınıfın sonuna kadar yürüttüğü “Üniversiteye Doğru” projemize, bireysel bir takip sistemi de eşlik etti. Böylelikle, öğrencilerimiz kendilerini daha iyi tanımayı ve geleceklerini planlamayı öğrendiler.

Rehberlik derslerinde gerçekleştirilen testler ve anketler, öğrencilerimizin kendilerini tanımalarına yardımcı oldu. Kişilik yapılarını, öğrenme stillerini, dikkat düzeylerini ve ilgi duydukları alanları keşfettiler.

Yurt Dışı ve Yurt İçi Üniversite Tanıtım Fuarları, Meslek Tanıtımları, Mezunlarımızla Buluşmalar ve Atölye Çalışmaları…

Öğrencilerimiz, 5 yıl boyunca, yurt dışı üniversite tanıtım etkinliklerimeslek tanıtımlarıyurt içi üniversite tanıtım fuarları ve mezunlarla buluşmalar gibi etkinlikler sayesinde, üniversiteye dair tüm seçenekler hakkında bilgi topladılar.

Okulumuzun farklı zümrelerinin öğrencilerimize sunduğu destek ve Fransız üniversitelerinin, öğrencilerimizin Fransızca seviyelerinin mükemmeliyetini tanımaları sonucunda, öğrencilerimiz, okumak istedikleri alanlara ilişkin, arzu ettikleri şehirlerdeki üniversitelerden olumlu yanıtlar alıyorlar. Yüksek öğrenimleri için Fransa’yı tercih eden öğrencilerimizin  seçkin üniversitelere kabul edilmesinden dolayı gurur duyuyoruz.

Fransa dışındaki ülkelerde tercih yapan öğrencilerimiz için de okulumuz Cambridge ve IELTS sınavlarına  ev sahipliği yaparak öğrencilere üniversitelere kabuller konusunda gerekli sertifikaları alma konusunda destek veriyor. Bu yıl da birçok öğrencimizin İngilizce eğitim veren değerli üniversitelere kabul almasının mutluluğunu yaşıyoruz.

Ve artık, onlar için, seçtikleri üniversitede başarılarının keyfini çıkarma zamanı geldi. Yolları açık olsun!

2023 Galatasaray Üniversitesi İç Sınav Sonuçları

2023 YKS Sınav Sonuçları