Yurt İçi Üniversite Tanıtım Fuarı

Türkiye’deki Seçkin Üniversitelerle Buluşma

Üniversiteye Doğru projemizin önemli etkinliklerinden biri olan Yurt İçi Üniversite Tanıtım Fuarı, 13 okulun katılımı ile yüzyüze olarak gerçekleşti. Okulumuzun bahçesine davet ettiğimiz üniversitelerin tanıtım yetkilileri, öğrencilerimiz ve velilerimiz ile bire bir sohbet etme imkanı buldu.

Yeniden, Yüz Yüze:

Rehberlik Servisi’nin sene içinde gerçekleştirdiği pek çok tanıtım etkinliğinin sonuncusu olarak düzenlenen ve artık bir gelenek haline gelmiş olan Yurt içi Üniversite Tanıtım Fuarı, 3 Mayıs 2023 Çarşamba günü gerçekleşti.

Son birkaç yıldır çevrimiçi olarak organize etmek zorunda kaldığımız etkinliğin, yeniden yüzyüze gerçekleşmesi hepimize memnuniyet verdi. Okulumuzun bahçesine standlarını kuran üniversite temsilcileri sabah saatlerinde öğrencilerimize, öğleden sonra ise velilerimize tanıtım yaptı.

Yoğun İlgi:

Yurt İçi Üniversite Tanıtım Fuarı’mızı, 3. ders saatinde Lise 2. sınıflar ve 4. ders saatinde Lise 3. sınıflar ziyaret etti. Öğle teneffüsünde fuar, tüm seviyelerdeki öğrencilerimize açıktı. Öğrencilerimizin fuara ilgisi oldukça yoğun oldu. Öğleden sonra katılım sağlayan velilerimiz de, üniversite yetkililerinden detaylı bilgiler aldılar.

Etkinliğimize katılan pek çok üniversitenin, tanıtım için öğrencilerinden de destek aldıklarını gördük.  Böylece okulları, oradan eğitim alan kişilerin gözünden görme, tanıma imkanı bulduk. Tanıtıma katılan üniversite öğrencilerinin bazıları Saint Benoit Lisesi mezunu idi. Bu da, okulumuz için bu etkinliğe daha özel bir anlam kattı.

Katılan tüm üniversite temsilcilerine, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Katılımcı Üniversiteler:

• İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)
  • Koç Üniversitesi
  • İstanbul Bilgi Üniversitesi