Paris Lise Avlusunu Kuşatıyor! Oscarlar Öğrencileri Silüet Salonunda Bekliyor!

Yetenekler, eğlence ve öğretim Hazırlık sınıfları için bir eğitim projesinde birarada

"Saint Benoît'da Küçük Paris": Frankofoni Festivalinin sabırsızlıkla beklenen etkinliği! Öğrencilerimiz sahnede!
Her sene, mart ayında, Frankofoni haftası çerçevesinde, bir Paris sokağı dekorunda, rollerine bürünmüş hazırlık sınıfı öğrencileri velilerine fransız günlük yaşamının eğlenceli skeçlerini sunuyorlar.
Süslenen Silüet Salonu, genç yıldızlarımız ile bu çok gösterişli ve unutulmaz törenin sunucuları olan öğretmenlerini "Küçük Paris Oscarları Ödül Töreni"nin bu masalsı ve coşkulu atmosferinde ağırlıyor. Bekleyiş dorukta, sevinç ve mutlulukla dolup taşan öğrencilerimiz için alkışlar!

Bir haftadan beri avluda devam eden aksiyon ve hareket, sürekli bir git gel, düzenlenen provalar… Eğlenerek öğrenmek!

Bir lokantada müşterilerle flört eden bir müşteri, beraber şarkı söyleyen rakip takım taraftarları, bir eczanede iki hırsıza karşı bir süper “babaanne”, siparişleri karıştıran bir çiçekçi, bir kitapçıda imza günü, etrafındakilere kötü davranan fanatik bir bakkal, konuşan bir oyuncak ayı, karakolda yaşlı bir kadın, dünya dışı varlıklar, bakkalda kaybolan kira parası, çiçekçinin kızına aşık olan genç bir adam… Öğrencilerin hayalgüçleri ön planda ve kendi yazdıkları fransızca skeçlerde hayat buluyor!

Bu Paris sokağında yine de tuhaf ve eğlenceli şeyler oluyor! Gerçek bir sokak!

Lise avlusunda baştan aşağı oluşturulan bir Paris mahallesi, 8 hazırlık sınıfını temsil eden 8 dükkan.

Öğrenciler hayal güçlerini kullandılar. Fransızca öğretmenlerinin eşliğinde, senaryolar yazdılar, sanal kimliklere büründüler, güldüler, yardımlaştılar, eğlendiler, prova yaptılar…

Bütün bu pedagojik çalışma derste kazandıkları edinimleri pratiğe dökmek için. Bu projede uygulanan, Simulation globale” ** olarak adlandırılan bir eğitim ilkesidir.

Ve, bu 21 Mart öğleden sonrasında, öğrencilerimiz “sanat eserlerini” sunmak için ailelerini okula davet ettiler ve gerçekleştirdikleriyle gurur duyuyorlar.

Çocuklarının fransızca, yalnızca… yedi ay önce öğrenmeye başladıkları bu güzel dilde kendilerini ifade ettiğine, sahneye çıktığına, bir rol canlandırdığına şahit olan aileler için unutulmaz bir an.

Bir eğitim projesinin aktörleri için düzenlenen Saint Benoît Lisesi meşhur Küçük Paris Oscar Töreni

Önemli olan kazanmak olmasa da şimdi artık katılan herkesi ödüllendirmenin zamanı. Bu eğitim projesinde rol alan öğrenciler için coşkulu alkışlar.

Oscar heykelciğini kim elinde tutacak? En iyi aktör kim? Ya en iyi aktris? En iyi yardımcı rol? En güzel dekor, en iyi senaryo,… en iyi diksiyon. Ne kadar çok Oscar ödülü var!

Tören esnasında yürekler hızlı çarpıyor, açıklanan her ödülde Siluet Salonunda sevinç çığlıkları ve duygu dolu anlar birbirine karışıyor.

Rahat fakat ihtişamlı bir atmosferde ödüllerini alan öğrenciler oyuncu, yönetmen, figüran, dekoratör, kostüm tasarımcısı gibi görevler üstlenmiş oldukları, Fransızca öğretmen kadrosunun ve öğrencilerin haftalardır hazırlık yaptıkları bu projeye katılmaktan büyük bir gurur duyuyorlar.

Herkesi tebrik ediyoruz, seneye görüşmek üzere!

** Simulation globale, aktif bir eğitim ilkesidir
Bu eğitim ilkesi 1986’da ortaya çıktı. Bu ilke, bir grup öğrenciye referans olarak alabilecekleri bir dünya – bizim öğrencilerimiz için bir Paris sokağı – yaratabilecekleri ve bu dünyada birbirleriyle iletişim içerisinde olan  kişileri canlandırabilecekleri bir senaryo sunar.
Daha sonra, dilin tüm işlevleri kullanılarak bu dünyanın bir simülasyonu yapılır. Burada Paris sokağı, öğrencilerimizin kendilerini ifade etmelerini ve dil pratiğinde ilerlemelerinde referans olarak alınan bir yer olduğu kadar aynı zamanda da bir konuşma ortamıdır.