TEDx Kulüp Öğrencilerimiz Geleceği Şekillendiriyor

Konu: "Fark Yarat, Geleceği Şekillendir"

Kendi projelerini sahiplenen ve organizasyon sorumluluğunu tamamen üstlenen TEDx Kulüp öğrencileri, 4 Mayıs Cumartesi günü Gençliğe yönelik TEDx Youth etkinliğini düzenliyorlar.
Okulumuzda ikincisi düzenlenen bu etkinliğe siz değerli velilerimiz de davetlisiniz!

TED

TED, paylaşmaya değer fikirleri ortaya çıkarmak üzere dünyanın önde gelen düşünürlerinin katıldığı yıllık bir konferanstır. “TED” – Teknoloji, Eğlence ve Tasarım – (Technology, Entertainment, Design) adlarının ilk harflerinden oluşan bir kısaltma olup bu kavramlarla ilişkisi bulunan her türlü fikri yaymayı amaçlar.

TEDx

TED “Paylaşmaya Değer Fikirler” anlayışıyla, kişiler ve organizasyonların TED benzeri kendi yerel etkinliklerini yapabilmeleri için TEDx’i yaratmıştır. TEDx ismindeki “x” bağımsız organize edilen TED etkinlikleri anlamına gelmektedir. TEDx lisansı, konferans düzenleme ve fikir paylaşımı deneyimine sahip olmak demektir. Bir TEDx etkinliği, TED konuşma videoları ve canlı konuşmalar sayesinde yeni fikirler, ilham veren tartışmalarla zenginleşen bir dünyayı yaşatır. Bu lokal etkinlikler TEDx markasını meydana getirir.

TEDxYouth@LycéeSaintBenoît

Fark Yarat Geleceği Şekillendir!

« Gelecek, bugün ne yaptığına bağlıdır. » demiş Mahatma Gandhi.

Şu anda hiçbir şey yapmadan gelecekten farklı bir şeyler beklemek ne kadar doğrudur? Aynı sıradanlıkla devam ettikçe hayatımız 1 saniye sonra da aynı olacaktır, 10 yıl sonra da…
Bunun üzerine diyebiliriz ki geleceği şekillendirebilmek için her türlü alanda fark yaratmak kaçınılmaz çözümdür.

Okulumuzda ikincisi düzelenlenen
TEDxYouth@LycéeSaintBenoît
,
4 Mayıs Cumartesi günü
9:00-14:00 saatleri arasında
gerçekleşecektir.

TEDx kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan,
TED tarafından lisanslanmış,
kar amacı gütmeyen bir organizasyondur.

“Fark Yarat, Geleceği Şekillendir”
bu seneki ana temasıdır.

Kayıt yapmak ve bize ulaşmak için :

Kayıt için BURAYA TIKLAYINIZ

Mail : tedxlyceesaintbenoit@sb.k12.tr