Prep Show – TED Talks

Hazırlık ve Lise 1 öğrencilerinin İngilizce derslerinde hazırladıkları iki muhteşem etkinlik

Her yıl akademik takvimimizi oluştururken eğitim ve öğretim uzun dönem hedeflerimizi belirliyor ve bunlar üzerinden sosyal faaliyetlerimizi geliştiriyoruz.
Günümüzde eğitimin amacı çağdaş bireyler yetiştirmek.
Yani düşünen, sorgulayan, algılayan, çeşitli bilgi ve algılarının birleşimi (sentezini) yapabilen yeniliklere açık yaratıcılık yetenekleri gelişmiş ve bunları İngilizce ile ifade edebildiğinden kendine güveni olan üretici kişi...

PREP SHOW

Hazırlık öğrencilerinin yaratıcı ve özgün gösterileri

Tüm yıl boyunca yaptığımız çalışmalardan, davranışlar ve kazanımlar ile elde ettikleri tecrübelerle kendi otantik skeçlerini yazdılar ve içlerinden geldiği gibi sahne düzenlemelerini oluşturdular. Amaçları dönem sonunda tüm çalışmalarını öğretmenleri, arkadaşları ve velileri ile paylaşmak oldu.

İngilizce ve Fransızca ders simülasyonu

İki dilli bir sınıf canlandırması hazırlayarak Fransızca ve İngilizce dillerinde yeteneklerini ortaya koydular. Öğrencilerimiz her 2 dilde de aynı anda sahnede sunum yapıp sorulara da akıcı bir şekilde cevap verebildiler.

Dans, TV programı, stand up ve müzik ile sahnede seyirci karşısında bedenini ve bilgisini kullanarak İngilizce konuşmak

Bireysel becerilerini dans, stand up ve değişik showlarla eğlenceli bir performans yarattılar.

Geçmiş yılların müziklerinden esinlenerek tüm sınıfları içine alacak bir grup oluşturarak şarkı söylediler, ritim oluşturdular çok eğlendiler, eğlendirdiler.

Dijital çalışmalarından elde ettikleri bilgilerle TV programı hazırladılar değişik konuları içeren kendi vidolarını çektiler ve bizlere İngilizce konuşma konusunda ne kadar başarılı olduklarını gösterdiler.

Tüm senenin yorgunluğunu yaratıcılıklarını kullanarak özgün çalışmalar ve eğlenceli performansları ile geride bırakarak gelecek sene için İngilizce’yi akıcı bir şekilde konuşarak ne kadar hazırlıklı ve enerjik olduklarını kanıtladılar. Gelecekte gülümseyerek anacakları bir anı olarak kalacaktır.

_______

TED TALKS

Öğrencimiz fikirlerini İngilizce dilinde arkadaşlarıyla bir konuşmada paylaşıyor

TED Talks nedir ?
Öğrencilerimiz “Paylaşmaya değer fikirler” anlayışı ile “Teknoloji, eğlence ve dizayn” içeriklerini kapsayan konuşmalar, etkinlikler düzenlediler yıl boyunca. Bu konuşmalar dünyayı değiştirebilecek, güzelleştirebilecek ve kişiye değer katabilecek bilgiler içeriyor.

Kendilerini İngilizce olarak ifade etmeleri için mükemmel bir fırsat.

TED TALKS’ın İngilizce dil becerilerini geliştirmekteki etkisi

TOEFL, IELTS ve Cambridge English Assessment sınavlarının sözlü bölüm için gerçek bir yardımcı. İlgilerinin olduğu alanlarda konuşmaları dinliyor, hem haz alıyor hem de ufuklarını genişletiyorlar. Öğrencilerimiz katıldıkları öğrenme etkinliklerinde kendini bilgi ile yönlendirme gereksinimi yaratıyor. Ayrıca öğretmenlerin görüşlerinin ağır basması yerine öğrencileri ilgilendiren, psikolojinin benimsediği anlamlı ve yararlı etkinliklere yer veriliyor.

Lise 2 öğrencilerinden gelen motivasyon

1. Dönem 10. sınıf öğrencilerinin yıl içinde okudukları makalelerden etkilenerek ve kendi tecrübelerini de ilave ederek hazırladıkları sunumlar L1 öğrencilerimizi o kadar etkilemiş ki biz de yaparız sloganı ile yıl sonunda öğretmenlerinin önderliğinde “Ted talks” sahnelediler. Sahne performansları, İngilizce dil kullanımı, cesaret ve kendine güvenleri muhteşemdi. Süre dolduğunda keşke bitmeseydi diye bir düşünce kapladı herkesi.

Konular kendi seçimleriydi, ilgi duydukları alanlarda tecrübeler edinmişler ve bunları arkadaşlarına paylaşmaya son derece istekliydiler. Bilimsel ve sosyal olaylar üzerine etkileyici konuşmalarla bizleri ve arkadaşlarını etkilediler.

Öğrencilerimizin sahne cesaretleri ve performanslari ile gurur duyuyoruz.

Click HERE and read this article in English.