Avrupa Birliği’nin Başkentine Yolculuk!

Kültür ve eğitim amaçlı gezi

2009 yılından beri, Avrupa Gençlik kulübümüz, özgün ve yoğun bir kültürel gezi için Brüksel'e seyahat etmektedir. Geleneksel hale gelen bu gezi, öğrencilerin politik diplomasinin önemli kişileriyle tanışarak ve uluslararası kurumlarda fikir alışverişinde bulunarak, vatandaşlık kavramı ile ilgili bilinç ve bilgi sahibi olmalarını sağlamaktadır.

Bu gezinin içeriği yoğun ve zengin olacak. Çok kısa bir zaman diliminde, öğrencilerimiz özel ziyaretler gerçekleştirecekler. Başta Avrupa Parlamentosu’nu, sonrasında diğer Avrupa Birliği Kurumları’nı, başka bir deyişle Bölgeler Komitesi, Avrupa Konseyi ve Ekonomi Komitesi’ni ziyaret edecekler. Ayrıca, programda, T.C. Belçika Büyükelçiğimiz, T.C. Daimi Temsilciliğimiz ve TÜSİAD Brüksel Ofisi’ne ziyaret de yer alacak. Dolu dolu bir program!

Gezinin programı TÜSİAD Brüksel Ofisi tarafından hazırlandı

Bu gezinin programı, TÜSİAD Brüksel Ofisi tarafından hazırlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bugüne kadar, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için her zaman uluslararası gelişmeleri yakından takip etmiş ve NATO, Avrupa Konseyi gibi uluslararası oluşumlarda yerini almıştır. Bu bağlamda Türkiye’nin Avrupa Birliği Müzakere sürecini ve uluslararası alandaki konumunu sağlıklı değerlendirmek projemizin ana konusudur.

Bütün bu çalışmaları yaparken öğrencilerimizin kazanımları:

• Fransızcayı kullanmaları,
  • Vatandaşlık kavramını anlamaları,
  • Araştırarak bilgiye ulaşmaları,
  • Analiz-sentez yapabilme kabiliyetini geliştirmeleri,
  • Kültürel etkileşim ile kazanımlarını zenginleşmeleri,
  • Ülke ve okullarını temsil etmenin onurunu yaşamalarıdır.

Pratik bilgiler:

• Tarih: 26-30 Mart 2019
  • Ulaşım: 26.03.2019 TK1937 07.55 İstanbul – Brüksel (Brüksel’e varış: 10.55 (yerel saat) Dönüş: 30.03.2019 TK1940 18.20 Brüksel (yerel saat) – İstanbul (İstanbul’a varış: 23.40)
  • Otel bilgileri: Hotel Des Colonies (8 Rue Des Colonies) 1210 Bruxelles
  • Tel: +32 2 6439375