Amerika, Niagara : Maceramızın Son Günleri !

Saint Benoît Lisesi, Niagara Universitesi ve Lewiston-Porter Lisesi’yle ortak çalışma içinde...

Niagara bölgesindeki Lewiston-Porter Lisesi okulumuzun Lise 2 sınıflarından 20 öğrenciyi 4 Nisan - 15 Nisan 2016 tarihleri arasında, ailelerinde misafir olmak, derslerine katılmak ve ülkenin çeşitli doğal ve tarihi güzelliklerini ziyaret etmek üzere davet etmiştir.
Orada olan öğrencilerimiz bizlerle izlenimlerini paylaşıyorlar !

11 Nisan 2016 :

Bugün okulda ilk iki derse girdikten sonra tüm projeye katılan Amerikalı ve Türk öğrenciler kütüphanede toplandık ve arkadaşlarımızdan Nazlı ve Begüm Türkiye ve İstanbul hakkında bir sunum yaptılar. Ardından Amerikalı arkadaşlarımız sorular sordular. Ardından bölge okulları müdürü Bay Paul Casseri bir konuşma yaptı.
Konuşması sırasında bir çok ülkeyle değişim yaptıklarını ancak hem İngilizce konuşma seviyesi hem de Amerikalı arkadaşlarıyla anlaşma konusunda en başarılı grup olduğunu vurguladı ve bu sebeple de bu projenin sürdürülmesi için ellerinden geleni yapacaklarına dair söz verdi.

12 Nisan 2016 :

Bugün çok üzüntülüyüz çünkü ayrılma vakti geldi ne yazık ki. Son bir fotoğraf, son bir kucaklaşma ve verilen sözler. Bir dahaki sefere İstanbul’da buluşacağız! Hoşçakalın Amerikalı dostlarımız !
Otobüsümüzle son olarak ziyaret edeceğimiz noktaya doğru ilerliyorduk. Niagara nehrinin Ontario gölüne akan noktadaki ünlü Niagara Kalesi.
Bu sefer yeni bir maceraya yelken açıyorduk. Bekle bizi New York, geliyoruz !

13 Nisan 2016 :

Bugün New York’taki ilk günümüzdü ve turumuzun ilk durağı otelimizin çok yakınındaki Empire State binasıydı. Binanın 86. Katındaki terastan müthiş bir şehir manzarası vardı ve aynı zamanda çok meşhur bir bayan bize el sallıyordu : Özgürluk anıtı !
Binadan çıktıktan sonra yürüyerek batı yakasındaki iskeleye indik ve orada 82 nolu iskeleden Manhattan’ın etrafını dolaşan tekneye bindik.

14 Nisan 2016 :

Bugün New York’taki ikinci günümüz ve bu müthiş şehirde zaman kaybetmemek için sabah erkenden yola koyulup metroya bindik ve ünlü American Museum of Natural History’ye gittik.
Ardından şehrin tam ortasında bulunan Central Park’tan geçtik. Oldukça büyük olan parkı boydan boya geçmemiz neredeyse bir saat alan bu park adının üzerinde tam şehrin ortasında.
Parkın diğer ucundaysa ünlü Metropolitan Museum of Art bulunmakta ve dünyanın en ünlü sanat müzelerinden biridir. Sanat tarihi boyunca dünyadaki tüm çağların en ünlü sanat eserleri burada sergilenmektedir.

15 Nisan 2016 :

Gezimizin son günü olduğundan bugün buruğuz. Programımızın son bölümü olan Guggenheim Müzesine gitmeye geldi sıra. Yine Central Park’ın kenarında bulunan müzeler mahallesine gitmek için metroya gittik bu amaçla.

Belki bir başka sefer yine buluşuruz New York sokaklarında !