Okulumuz, Müzik Akşamlarını Ayhan Sicimoğlu’nun Muhteşem Konseriyle Sonlandırdı !

Rumba, salsa, reggaeton… Silüet salonumuz latin müziğine ev sahipliği yaptı !

Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars'ın gerçekleştirdiği konser tam bir müzik şöleniydi !  Tüm koltukların dolu olduğu Silüet salonunda görülmemiş bir coşku rüzgarının estiğine tüm izleyiciler tanık oldu   !
10 Mayıs 2018 tarihinde okulumuzun müzik sezonunun kapanışını yapan bu konserde, Ayhan Sicimoğlu funk, latin ve pop gibi farklı müzik türlerini seyirciyle buluşturdu. Ayhan Sicimoğlu, her seferinde, izleyicisine etkili bir şekilde ilettiği pozitif enerji ve dolup taşan heyecanıyla farklılığını ortaya koydu.

Silüet, latin müziğine ev sahipliği yaptı

Vurmalı çalgılar ustası ve özellikle bir konga virtüözü olan Ayhan Sicimoğlu, müzikal performanslar sergilemekte ve hayranlık yaratan müzikal düzenlemeler gerçekleştirmektedir.

Modern latin müziği, 1960’lı yıllarda ortaya çıkan “Salsa” akımından doğmuştur. Bu latin-caz müziği, vurmalı çalgıların yoğun olduğu Küba ritimlerinin ve cazın Bebop akımının karışımından ortaya çıkmış; bunun sonucunda ise, enerjik, neşeli, dansa çok uygun bir müzik türü olarak geniş kitlelere ulaşmıştır.

Latin – cazda kullanılan enstrümanlar çeşitlilik gösterse de genellikle ritim, vurmalı çalgılar tarafından sağlanmaktadır. Bateri, konga, timbal, bongo, ve diğer Küba kökenli küçük vurmalılar. Listeye piyano, gitar, üflemeli çalgılar, kontrbas, hatta bazen elektro gitar da eklenir.

Okulumuzun Müdürü Pierre Gentric, ve Türk Müdür Başyardımcımız Gülay Doğusoy, Ayhan Sicimoğlu’nun “müzik reçetesi”ni esprili bir şekilde şöyle tanıttılar : “malzemelerin; yani vurmalı çalgılara dayalı ritim, bir miktar beceri, bir tutam neşe, göz kararı bir doz egzotizm ve farklı ülkelere ait müzik aletlerinin tümünün yaklaşık 30 yıllık bir deneyimle harmanlanması !

Evrenselliğe doğru bir açılım

Ayhan Sicimoğlu, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Portekizce bilmektedir. Dillere olan bu yeteneği şans eseri değil şüphesiz.  Bu yatkınlığı, evrenselliğe verdiği önemi yansıtmakta. Şüphesiz, müzik de Ayhan Sicimoğlu için evrensel bir dil. Bizleri bu sene Silüet Salonunda birkaç kez buluşturan da bu evrensellik oldu.
Bu nedenle, Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars grubunun, müzik sezonumuzun kapanış konseri için en mükemmel seçim olduğunu söyleyebiliriz.

Konseri hayranlıkla izleyen konuklarımız, Saint Benoît Lisesi’nde esen, evrenselliğin renklerine boyanmış bu sıcak latin rüzgârını, ayakta çoşkuyla alkışlayarak beğenilerini ifade ettiler.

Basında  !

Silüet ve konserler…

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Silüet Salonumuzda düzenlemekten mutluluk duyduğumuz çeşitli konserleri aşağıdaki bağlantılara tıklayarak tekrar izleyebilirsiniz.