Fransız Yazar Adrianna Kritter ile “Yaratıcı Yazarlık” Atölyeleri

Hazırlık sınıfı öğrencileri edebiyat dünyasına Fransızca olarak giriş yapıyor

Okulumuz hazırlık öğrencileri okula başladıktan çok kısa bir süre ilk Fransızca kitaplarını okumaya başladılar. Kelimeleri araştırdılar, bildikleri kelimeleri cümleler içerisinde gördüler ve anlayabildiler. Kitabın sesli kaydını dinleyerek kelimelerin okunuşlarına ve cümlelerin vurgularına hakim oldular. Sınıf içerisine yapılan etkinliklerle ise anladıklarını gösterebilme ve paylaşabilme fırsatı buldular.

Yeni bir dilde okumanın keyfine bir kere vardıktan ve birinci kitabı geride bıraktıktan hemen sonra sıra ikinci kitaba geldi. Didier yayınlarından, Marie-Antoinette au château de Versailles. Kraliçe Marie-Antoinette’in yaşamının Versay şatosunu gezen bir turistin gözünden anlatıldığı bu kitap, hem öğrencilere Fransız tarihi ve Fransa’nın önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Versay şatosu hakkında bilgi verdi hem de dil kazanımlarını artırdı ve pekiştirdi.

Bu çalışmalar sırasında öğrencilerimizin ne kadar keyif aldıklarını görünce biz de kitabın yazarını Türkiye’ye davet ettik ve kendisinden Saint Benoit Lisesi hazırlık öğrencilerine bir yaratıcı yazarlık atölyesi düzenlemesini rica ettik. Davetimiz üzerine ülkemize gelen Adriana Kritter, iki hafta boyunca öğrencilerimize atölyeler düzenledi ve kitaplarını imzaladı.

İki haftalık yoğun atölye çalışmalarının ardından ortaya 215 tane birbirinden farklı ve başarılı Fransızca hikaye çıktı. Bu hikayeler arasından seçilecek en dikkat çekici hikayeler ise yazarın ön yazısıyla birlikte basılarak, belki de geleceğin yazarları olacak, öğrencilerimize armağan edilecek. Adriana Kritter hakkında detaylı bilgiye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.