Saint Benoît’da Matematik Haftası

Saint Benoît Lisesi'nde artık geleneksel hale gelen Matematik Haftası, bu sene 11-15 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlendi. Her yıl gerçekleştirilen bu eğlenceli organizasyonda, öğrencilerimiz matematik haftasını büyük bir keyifle kutladılar. Öğretmenler, matematiğin, eğlence ve yaratıcılık ile olan bağını ortaya çıkarmak ve matematiği daha ilginç hale getirmek için öğrencilere, çoğunlukla sınıf dışında, birçok etkinlik sundular ; matematiğin modern, canlı ve çekici yönlerini vurguladılar.

Hazırlık sınıflarında hazırlanan panolarla matematiğin eğlenceli ve mizahi yönünün Fransızca olarak keşfedilmesi hedeflendi. Böylece matematiğin günlük hayatımızda da yer aldığı farkedildi. Her gün büyük teneffüs süresince grup oyunları, satranç, go, mangala, awale, hanoi halkalarıyla oyun etkinlikleri düzenlendi. 11 ve 12. sınıf seviyelerinde sudoku turnuvaları düzenlendi. Turnuvada kazananlara ödülleri verildi. Öğrenciler düşünce ve mantık oyunlarıyla, öğrenci ve öğretmenler arasındaki maçlarla her gün eğlenceli anlar yaşadılar.

Hazırlık ve Lise 1 öğrencileri; “Bir matematik şampiyonu için sorular” yarışması ile çok güzel bir ortamda başarılı bir şekilde yarıştılar. Sorular öğrencilerin ilgisini çekti, yarışmacı olmayan öğrenciler de soruları çözmeye çalıştılar. Yarışmacıların, hem bilgiye hem de mantığa dayalı sorulara cevap verdiği yarışmada, sınıflarını desteklemek için seviye öğrencileri Silüet salonunda bir araya geldiler. Kazanan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Önümüzdeki yıllarda da matematik haftasını aynı coşkuyla kutlamak dileğiyle…