Tamburi Mundi ile Çok Kültürlü Bir Müzik Şöleni !

Öğrencilerimiz, sanatçılarla birlikte sahnedeydi !

 Bu ender rastlanan zenginlikteki  konsere ilgi yoğundu ! Silüet Salonumuzdaki tüm koltukların dolu olduğu Tamburi Mundi'nin "Magic of Drums and Percussions" adlı konserinde, dinleyiciler, müzisyenler ve öğrencilerimiz, keyifli anlar yaşadılar...

Bettina Castano, Murat Çoşkun ve Mehmet Akatay’dan oluşan üçlünün göz alıcı ve şaşırtıcı  performansı tüm dinleyicileri etkisi altına aldı. O gece, özellikle Bettina Castano’nun görkemli dansları ve kostümleriyle, müziğin ve koreografilerin çeşitliliğiyle, ortamda hissedilen duygular keyif ve mutluluk oldu. Üçlünün, doğu ve batı ezgilerinin senteziyle oluşturdukları performans olağanüstüydü. Grup için herşey müziğe dönüşebilecek birer kaynaktı adeta.  Perküsyonu çeşitlendiren araçlar, müzik aletleri, dans hareketleri, hatta gösteri salonunun döşemesi bile oldu.  Seyircileri şaşırtan, hayrete düşüren ve büyüleyen gerçek bir gösteriydi ! Sahnede kaç tane müzisyen vardı 5 mi, 10 mu ? Bu kadar ses çıkaracak kaç el vardı ? Oysa ki sahnede, hayranlık uyandıran bir duygusallıkla müzik yapan sadece üç kişilik bir topluluk vardı.

Evrenselliğe açılan bir kapı…

İsviçre kökenli Bettina Castano, Flamenko eğitimini Sevilla’da (İspanya) aldı ve şu anda Almanya’da yerleşik. Türk kökenli Murat Coşkun ve Mehmet Akatay ise, Almanya’da yaşamaktalar. Bu üç sanatçı, dünya çapında konserler vermekteler. Tam bir evrensellik örneği ! Farklı kültürlerin kesiştiği bir nokta… Silüet Salonu, daima, dünya müziklerini sahnesinde ağırlamaya özen gösteriyor. Bu konser, Saint Benoît Lisesi’ndeki değerlerle buluşan evrensellik anlayışının dünyaya açıldığı bir konser… Uluslararası sanatçıları ağırlayarak, öğrencilerimizin farklı kültürleri, dilleri tanımalarına ve diğerlerine karşı olan açılım, hoşgörü ve dayanışma kavramlarını geliştirmelerine olanak yaratıyoruz.

Öğrencilerimize, farklı kültürlere açılmaları amacıyla verilen destek sayesinde, gençler durmaksızın değişen dünyamızda, başka bireylerle etkileşim halinde olabilmeye hazırlanıyorlar. Bu tür etkinlikler, müziğin de gücüyle, farklılıklara rağmen, insanları, bağımsız bir şekilde bir araya getirme gücüne sahip. Farklı kültürlerden müzisyenler, bir araya geldiklerinde oluşturdukları etki çok güçlü. Çünkü bu durum, her bireyin farklı olduğunu bilerek ve buna saygı göstererek, “Diğeri”ni daha iyi anlamak için paylaşmayı, bazı kavramların aktarılmasını, öğrenilmesini desteklemekte.

Öğrenciler projenin tam merkezinde  : Sanatçılarla atölye çalışmalarının ardından,  bir kez daha sahnedeler !

Konser gecesi, öğrencilerimiz gururlu ancak biraz da stresli olarak, üç sanatçıya sahnede eşlik ettiler. Tüm ciddiyetleriyle sahneye çıktıklarında alkışa boğulan öğrencilerimiz, müzisyenlerin yanında sahnede yerlerini aldılar ve daha önce atölyelerde çalmış oldukları birkaç partisyonu çaldılar.

Bu performans, öğrencilerimizin, kendi öğrenimlerinde aktif rol aldıklarını gösteren, ve bu hedef doğrultusunda uyguladığımız projeler aracılığıyla desteklenen eğitim anlayışımızın güzel bir örneği oldu. Bildiğiniz üzere, bu yıl okulumuzda birkaç müzik atölyesi düzenlendi. Bu atölyeleri  « Purple is the Color » (Akbank Jazz Festıvali) ve « Jef Giansily Quintet »gibi gruplarla gerçekleştirdik.

Sıradaki konser Bconnected…

İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu’nun iş birliğiyle, Lisemizin Silüet Salonunda, 12 Mart 2018 tarihinde saat 19:00’da uluslararası caz müziği performanslarıyla bconnected grubunu ağırlayacağız.

Basında…

 

X