Öğrencilerimiz, Hayatlarının Yeni Dönemi İçin El Ele

Lisede Kaynaştırma Günleri... Hepinize "Hoş Geldiniz" diyoruz !

Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimiz, beş yıl boyunca eğitim görecekleri Saint Benoît Lisesi'ndeki birinci haftalarını tamamladılar.
Okuldaki yeniliklere alışmak her zaman kolay olmuyor... Bu nedenle, öğrencilerimizin lisedeki uyum süreçlerini kolaylaştırmak ve öğretmenlerini, sınıf arkadaşlarını daha iyi tanıyabilmeleri için etkinlikler düzenledik. İki gün süren bu etkinlerimiz, öğrencilerimiz tarafından çok beğenildi !
Öğrencilerimizi mutlu eden bu çalışmalarda, iz bulma oyununa, sportif, bilimsel ve kültürel atölyelere yer verildi. Bu "Kaynaştırma Günleri" kapsamında, öğrencilerimiz, okullarını eğlenerek tanıma fırsatını yakaladı !

Dört atölye, üç tema, üç hedef !

Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimiz, Sınıf Öğretmenleri ve branş öğretmenleri eşliğinde, haftaya Kaynaştırma Günleri’yle başladılar. İki gün süren ve doldu dolu geçen bu Kaynaştırma Günleri’nin ana hedefi, tüm öğrencilerin birbirlerini tanımaları ve aralarındaki iletişimi arttırmaktı.

“Kaynaştırma Günleri” kapsamında, dijital iz bulma oyunu, “öğrenci mesleği”, Çevre Dostu Yaşam Projemiz ile bağlantılı olarak Belgrad Ormanı’na bir gezi düzenlendi. Etkinliklerin 3 teması vardı :

– Belgrad Ormanı’nda : Dayanışma, İş Birliği, Ekip Ruhu
– Saint Benoît Lisesi’nde : « Öğrenci Mesleği » ve Lisede İletişim
– Yeni alanlarımızda : Dijital Vatandaşlık

Birbirinden farklı olan bu etkinliklerin hedefleri ise aşağıdaki gibiydi :
– Her öğrenciyi dinleyecek ve ona destek olacak eğitim kadrosuyla tanışmak.
– Aynı sınıftaki öğrencilerin ve diğer sınıflardaki öğrencilerin arasında uyumlu bir ortam ve olumlu bir enerji yaratmak.
– Eğitimdeki dijital anlayışımız hakkında bilgi vermek : etik ve deontoloji.

Öğrencilerimiz mutlu !

Bu iki günlük kaynaştırma etkinliğinden sonra, Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimiz, okulumuzun her yerini öğrenmiş oldular. Okulumuzun muhteşem binası, artık öğrencilerimiz için bir sır perdesi değil. Öğrencilerimiz, hem kendi sınıf arkadaşlarını hem de kendilerine beş yıl boyunca eşlik edecek olan öğretmen kadrosunu tanıma fırsatını buldular. Sınıflar, laboratuvarlar, Galerie Salonu, Silüet Salonu, kafeterya ve öğretmenlerinin odaları artık öğrencilerimiz için hiç yabancı olmayan alanlar.

Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimiz, artık okullarında kendilerini iyi hissediyorlar ve mutlular !

Değerli Velilerimiz, şimdi sıra sizde… Sizleri 3 Ekim’de bekliyoruz

Değerli Hazırlık Sınıfı Velilerimiz, 3 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’te, Saint Benoît Lisesi’nde sizler için de bir “Kaynaştırma Günü” düzenlenecektir. Öğretmen kadromuzu tanımak ve gerekli bilgilere sahip olmak için sizleri okulumuza bekliyoruz.

Okulumuzun Silüet Salonu’nda düzenlenen bu toplantı için sizleri karşılamaktan memnuniyet duyacağız. Yakında, sizlere, konuyla ilgili detaylı bilgiler e-posta yoluyla da paylaşılacaktır.

Daha fazlası için…

Değerli Öğrenciler, Değerli Veliler,
sizlere, çok güzel bir Eğitim-Öğretim Yılı diliyoruz !