Saint Benoît Lisesi Frankofoni Festivali’ni Kutluyor!

Program : 13 - 23 Mart 2017

13/03/2017 – 18.30

“Istan’Bulles” Sergisi

Lise 3 öğrencilerimiz gerçek bir illüstratöre dönüşüyorlar !
Öğrencilerimiz ünlü Fransız illüstratör Benjamin Bachelier’nin eşliğinde bir hafta boyunca yaratıcılık atölyelerine katılacaklar ve çizgi roman şeklinde gerçekleştirecekleri röportajları kullanarak “kendi sergilerini oluşturacaklar.”
13 Mart saat 18.30’da lise La Galerie’de gerçekleşecek “Istan’Bulles” adlı serginin açılışına hepinizi bekliyoruz.

16/03/2017 – 19.00

Konser : “Frankofoni, Caz ve Jehan Barbur”

Bu sene, lisemizin sahnesinde Jehan Barbur’un sesi yankılanacak. Bugüne kadar 5 albüm çıkaran ve dünya çapında tanınan sanatçı, repertuvarındaki en iyi caz, pop ve de Fransızca seçme eserlerini seslendirecek.
Bu etkinlik ile 2017 Frankofoni Festivali’nin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.
Müzikseverler, bu unutulmaz gece için yerinizi bir an önce ayırtın : rezervasyon@sb.k12.tr

20/03/2017 – 09.30

Enis Batur eşliğinde “Kentten Kente Dünya Turu”

Ünlü frankofon yazar Enis Batur, Lise 2 öğrencilerimizle buluşuyor ve öğrencilere kendi edebi bakış açısıyla birçok farklı şehri tanıtıyor. Fotoğraflar, belgeler ve sanat eserleriyle zenginleştirilen bu buluşmada, tarih, dram ve tutku dolu şehirler yer alıyor.
Tüm bunları değerli yazarımız eşliğinde keşfe çıkalım.

20-21/03/2017 – 18.00

“Saint Benoît’da Küçük Paris” – Fransızca pratiği : Eğitici simülasyon

Kendini bir Parisli’nin ya da Paris’teki bir turistin yerine koymak… İşte hazırlık öğrencilerinin bir hafta boyunca yaptığı bu ! Lise’nin avlusunda 9 gerçek butikten oluşan bir Paris semti kuruluyor. Özgün metinler okuyor, kendilerine sanal bir kimlik oluşturarak Paris’te günlük hayat üzerine hayal kuruyor ve bununla ilgili günlük hayattan sahneler yazıyorlar. Tüm bu pedagojik süreç onları Paris butiklerinden oluşan bir dekorun içinde yazdıkları skeçleri sergilemeye kadar götürüyor.
20 ve 21 Mart günleri saat 18.30’da ailelerini, kendileri tarafından hazırlanmış bir Paris dekoru içinde, yine kendilerinin yazdığı ve oynadığı skeçleri sunmak üzere okula davet ediyorlar !

22/03/2017 – 11.40

“Küçük Paris” Oscarları Ödül Töreni

22 Mart saat 11.40’ta velilerimizi efsanevi “Küçük Paris” Oscarları Ödül Törenine katılmak üzere tekrar okulumuza bekliyoruz.

23/03/2017 – 18.00

Fransızca Şarkı Yarışması : “Chante ! Chante ! Chante !”

Lisemiz ilk kez düzenleyeceği Fransızca şarkı yarışması “Chante ! Chante ! Chante !” ile sahnesini genç yeteneklere açıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri seçtikleri Fransızca şarkıları orkestra eşliğinde seslendirecekler.
Değerli jüri üyeleri eşliğinde gerçekleştirilecek olan bu etkinliğin amacı, frankofon okulları ortak bir projede bir araya getirmektir.
23 Mart saat 18.00’de hepinizi yarışmanın finaline bekliyoruz !

BURAYA TIKLAYINIZ

Size şimdiden harika bir Frankofoni Festivali diliyoruz !