Enis Batur Eşliğinde “Kentten Kente Dünya Turu”

L2 öğrencileriyle söyleşi

Her sene düzenlemiş olduğumuz "Frankofoni Festivali"nde, Fransız dili ve kültürünü zengin bir yelpazeyle okulumuza taşıyoruz. Bu kapsamda 20 Mart Pazartesi günü, konuğumuz olacak değerli frankofon yazar Sn. Enis Batur, Fransızca bir söyleşi gerçekleştirecektir.

Ünlü frankofon yazar Enis Batur Lise 2 öğrencilerimizle buluşuyor ve öğrencilere kendi edebi bakış açısıyla birçok farklı şehri tanıtıyor.
Fotoğraflar, belgeler ve sanat eserleriyle zenginleştirilecek olan bu buluşmada tarih, dram ve tutku dolu şehirler yer alıyor. Tüm bunları değerli yazarımız eşliğinde keşfe çıkalım.

Enis Batur

Yazar, 28 Haziran 1952 yılında Eskişehir’de doğdu. Orta öğrenimini İstanbul ve Ankara’da tamamladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde başladığı yüksek öğrenimini Paris’te bitirdi. Yazı hayatına sinema ve müzik eleştirileriyle başladı.
Türkiye’deki dergilerin yanısıra, yurtdışındaki çeşitli dergilerde de yazıları yayımlandı : Connaissance des Arts, Poesia, Il Ebbro Quaterno, Letters Internationales, Quarterly West, Tabaccaria, Podium, Kelk, Talismen, Didale.
Açık Radyo’nun kuruluşuna katkıda bulundu ve “Şifa, Şifre, Deşifre” programını gerçekleştirdi; UNESCO’nun “Göreme’den İstanbul’a kültür mirasımız” kampanyasını (1984) yönetti.
1998­-1999 akademik yılından 2002­-2003 eğitim ve öğretim yılına dek Galatasaray Üniversitesi’nde ders verdi.
Şiirleriyle; Cemal Süreya, Altın Portakal, Necatigil, Sibilla Aleramo, denemeleriyle; TDK ödülleri sahibidir.

Kendisini ağırlamaktan onur duyacağız.