Madame Tussauds Gezisi

Kasımpaşa Yetiştirme Yurduna yardım amaçlı etkinlikler dizisi Mart ayında başladı. Hazırlık E öğrencilerimiz, Madame Tussauds müze gezisi için bilet alarak yardım kampanyasına destek verdiler.

Öğrencilerimizi, bu müze gezisinde, aralarında sanat, spor ve film dünyasının ünlüleri ve tarihi simaların da bulunduğu 70’in üzerinde balmumu heykel karşıladı. Biz ise bu karşılaşmaya  öğrencilerimizi hazırlamak için onlardan seçtikleri  bir ünlü hakkında Fransızca araştırma yapmalarını istedik. Bu kişinin mesleğinden, eğitim durumuna; milliyetinden, konuştuğu dillere; medeni durumundan, aile üyelerine; doğduğu ülkeden çalıştığı ve yaşadığı ülkelere; sahip olduğu evcil hayvanlardan ilgi alanlarına kadar bulabildikleri tüm bilgileri derlediler.

Ziyaret günü, seçtikleri ünlüyle buluşup bu bilgileri kamera önünde bir gazeteci gibi sundular. Ünlünün balmumu heykelinden faydalanarak onun fiziksel özelliklerini tasvir ederek, ruh hali ve karakteri hakkında çıkarımda bulundular. Böylece Eylül ayından Mart ayına kadar hedef dilde öğrendikleri her bilgiyi pratikte kullanma fırsatı yakaladılar.

Günlük hayatta karşılaşma fırsatı bulamayacakları tüm diğer ünlülerle fotoğraf çektirmek ise bu projenin bonusu oldu!

Geziye katılan öğrencilerimizin izlenimleri:

Dora A

Arkadaşlarımla birlikte Fransızca dersi için bir proje yapmak amacıyla Madame Tussauds Müzesine gittik. Bu proje, sevdiğimiz ünlülerin hayatlarını Fransızca olarak anlatabilmemizi sağladı. Müzede, her bir ünlünün gerçekçi heykellerini görme şansını elde ettik ve bu heykellerle bol bol fotoğraf çektik. Hem Fransızca pratiği yapma fırsatımız oldu ve hem de sevdiğimiz ünlüler hakkında daha fazla bilgi edindik. Bu deneyim, arkadaşlarımla ve öğretmenlerimle birlikte geçirdiğim unutulmaz bir gün oldu.

Can A

Sınıfça Madame Tussauds müzesini ziyaret etmek harika bir andı. Biz gittiğimizde biraz kalabalıktı ama o kalabalık gittikten sonra sanki bütün müze bizimmiş gibi oldu. Müzede balmumlarından çok oyunlar daha çok etkileyiciydi. Mesela Formula 1 bölümündeki pit stop yarışı veya futbol bölümündeki penaltılar. Yani müzede yapılabilecek çok fazla şey var.

Mira T

Madame Tussauds gezisi sınıfımız için çok eğlenceli ve güzel geçti. İlk adımdan itibaren bir sürü ünlünün balmumu heykelini görme şansı bulduk. Girdiğimiz her odadan farklı ünlüleri seçip onların hayatlarını fransızca bir metin haline getirip yanlarında o metinleri okuyarak video çekmek de çok keyifliydi.