Bütünsel Eğitim Projemizde Çağdaş Bilim ve Teknoloji

Takdir edilen Fen Eğitimine Önem Verme Politikamız

Fen bilimleri eğitimine önem verme politikamız, öğrencilerimizi hazırlık sınıfından itibaren günlük yaşamlarında bilim ve yeni teknolojilerin önemine karşı farkındalık kazanmalarını sağlamaktan oluşur.
Bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmaya elverişli bir ortamdan yararlanmalarını sağlayabilmek adına öğrencilerimize her türlü imkan sunulmaktadır.
Fen bilimleri öğretimiyle ilgili yenilenen eğitim anlayışımız uzmanlarla yapılan bir çok iş ortaklığı ile güçlendirilmektedir: Şirketler, bilim insanları, araştırmacılar, mühendisler, üniversiteler ve her türlü yerel kaynaklar. Bilim ve teknoloji artık günlük yaşamda!

Öğrencilerimiz Geleceklerinin Teknoloji ile ve Teknoloji Sayesinde Şekilleneceğinin Artık Bilincindeler

Öğrencilerimiz ister istemez dijital araçları kullanma konusunda kendilerini geliştirip bir çok kaynaktan faydalanıyorlar. interaktif ve çeşitli çalışma teknikleriyle tanışıyorlar.

Algoritmalar hazırlamaya, kodlamaya ve robotiğe başladılar. Sorun çözmek için sistematik işlemleri kurmak, analitik bir muhakeme gücü geliştirmek için hızlı bir biçimde beceriler ediniyorlar.

Böylece değerli bir beceriden dolayı keyif alıyorlar: analitik zeka.

Öğrencilerimiz, FabLab salonundan, yani ‘’Fabrication Laboratory’’ den faydalanarak Robotik alanında yaratıcılıklarını özgürce kullanıyorlar ve uluslararası FIRST Robotics yarışmasına hazırlanıyorlar. FRC yarışmalarımızdan birine buradan ulaşabilirsiniz.

Aynı şekilde öğrencilerimiz, kendilerine deney ve projeler yapma imkanı tanıyan ve en son teknolojiye göre hazırlanmış yeni Kimya, Fizik ve Biyoloji laboratuvarlarında çalışmayı çok sevişyorlar. Tüm bu uygulamalı çalışmalar ve deneyler, derste öğrenilen bir çok kavramın  pekişmesine yardımcı oluyor.

Bu sayede bilişsel becerileri teşvik edilmektedir.

Geleceklerini İnşa Eden ve Eğitim Projelerimizin Baş Rolünde Yer Alan Öğrenciler

Özgün ve yaratıcı öğrencilerimiz, kendi projelerini hazırlayıp yarışmalara ve bilimsel sunumlara katılırlar.

Saint Benoît Lisesi’nin öğrenciler için sunduğu geniş Ortaklık ağı, öğrenciler tarafından takdir edilmektedir. Bu ortaklık çalışmaları sayesinde, öğrenciler sadece staj değil, aynı zamanda Yapay Zeka gibi konularda profesyonel formasyonlar yapma imkanını da elde ediyor.

Ellerinde deney malzemeleri, sorumlu ve özgüvenli, fikirlerle dolu zihinleriyle öğrencilerimiz, şüphesiz sağlam adımlarla her alanda teknolojinin varolduğu bir geleceğe doğru yol almaktalar.

Proje Bazlı Eğitimin Motivasyon Üzerinde Etkisi

Öğrencilerine kulak veren Saint Benoît Lisesi onları çeşitli etkinlikleri ve projelerinde destekler.

Desteklemek ve yardımcı olma bilincinde olan öğretmenlerimiz, sayısal projelerde öğrencileri Matematik, Fen ve Teknoloji alanlarındaki bilgi açlığını gidermek için fırsatlar sunarak yönlendirirler.

Bu sebeple Sayısal Eğitimimizi  geliştirme politikamızı bir üst düzeye taşımak için, her sene Tales Müzesi ile işbirliğiyle Matematik Haftası ve Fen Bilimleri Öğretimine Önem Verme Politkamızı güçlendirmek adına kodlama, programlama ve daha bir çok farklı etkinlikler düzenlenmektedir.

Öğrencilerimiz, ayrıca Matematik eğitimine ve çalışmalarına adanmış Şirince’deki Nesin Matematik Köyüne yapılan geziye katılmaktadırlar.

Ünlü Fen Bilimleri Festivalimiz, oyun şeklinde bilimsel keşifler, interaktif münazaralar, bilimsel oyunlar, uzmanlarla sohbetler ve her alanda deneylerle her yıl okulun tüm seviyelerindeki öğrenciler tarafından büyük beğeni toplamaktadır.

Saint Benoît Lisesindeki Uluslararası Dijital Bahar çerçevesinde düzenlenen IATHON adını verdiğimiz Hekaton, Yapay Zeka konusundaki problemler üzerinde çalışmaları için Türkiye’de ön plana çıkan 20 Liseyi bir araya getirdi. 30 saat boyunca 100 öğrenci, hep birlikte bilgisayar programlama projeleri üzerinde çalıştılar. Yenilikçi bilişim çözümlerine odaklanan geniş kapsamlı ve çeşitli hedefleri olan gerçek ve yaratıcı bir çalışma.

Saint Benoît’da Geleceğin Bilimi adı altında yürütülen Kulüpler, Robotik, Yapay Zeka, Kodlama ve Sanal ve artırılmış gerçeklik alanlarında yetenekeleri geliştirmektedir… Her sene, bir çok prestijli liseyi bir araya getiren Saint Benoît Lisesi Robotik Buluşmaları düzenlenmektedir. Bahçesehir Üniversitesi’nin Robotik Bölümü en başından beri iş ortağımızdır!

Saint Benoît Lisesi’nde hiç şüphesiz gelecek Bilim’den ve öğrencilerimizin takdir ettiği Bilim Eğitimi’nin ön plana çıkarması konusundaki politikasından geçer!