Robin, Saint Benoît Lisesi Öğrencileri Robotikte Yurt Dışına Açılıyor !

Öğrencilerin İlgisiyle Doğan First Robotic Competition

20 öğrencimiz, ilgi ve inanılmaz bir girişimci ruhla, resmî olarak 8263 referans koduyla kayıtlı RobinTakımını kurdular.
Aşağıdaki satırlarda takım üyelerimizin duygularını ve yaşadıklarını okuyacaksınız.

Merhaba, biz Saint Benoit Lisesi’nin 2019 yılında kurulan robotik takımıyız, ismimiz “Robin”. 2019 yılının ekim ayında doğduk!

Okulumuzda birkaç senedir robotik alanında faaliyetler sürdürülmekte ve  ”Saint Benoît Lisesi Robotik Buluşmaları” gibi birçok okullar arası robotik yarışmaları düzenlenmekte.

İçimize Sığmayan Güçlü Bir Motivasyonla İlerliyoruz!

Fakat bu sene kendimize farklı bir hedef belirledik: Bu alanda sürdürdüğümüz faaliyetleri ulusal ve  uluslararası düzeye çıkarmak. Evet, uluslararası… Elemeleri kazanırsak First Robotics Competition Yarışması’na katılacağız. FRC, FIRST Foundation tarafından düzenlenen ve ülkemizde de Fikret Yüksel Vakfı tarafından desteklenen liseler arası bir yarışmadır. Bu hedefi gerçekleştirmek için ise 6 aylık süre içerisinde yarışmalara katılacak robotu hazırlamak ve ayrıca başka faaliyetlerde de bulunmamız gerekiyor.

Motivasyonumuz çok yüksek…Çalışmalarımıza 2019’un Temmuz ayından başladık ve o tarihten bu yana birçok eğitime, robotik buluşmasına ve diğer okulların robotik takımlarını incelemeye gittik.

Robin Birçok Formasyon ve Etkinliğe Katıldı…

İlk olarak 20 Temmuz’da 7-11 yaş grubu için Kadıköy İskele47 Atölye’de Ay’a İnişin 50.yıldönümünü kutlamak amacıyla Apollo Programı, Saturn ve astronot olmak hakkında sunumlar yaptık ve ardından da iki tane mühendislik-tasarım etkinliği gerçekleştirdik.

12 Kasım’da ACMENA kurucu ortağı Suat Baysan okulumuzu ziyarete geldi, tecrübelerini bizlere aktardı.

30 Kasım tarihinde ise İzmir Bahçeşehir Koleji’nin robotik takımı 4th Dimension’ın “FRCology 101” kampına iki arkadaşımız ve mentor öğretmenimiz katıldı ve 4th Dimension’dan pek çok bilgi edindiler. Bu, çok güzel bir buluşmaydı!

6 Aralık’ta Microsoft Türkiye’nin düzenlediği, ödül ve sıralama yerine engelli insanların hayatını kolaylaştırmaya yönelik ürünler sunmayı amaçlayan Hackathon yarışmasına katıldık, Microsoft çalışanlarına sunumlar yaptık ve sorularını cevapladık.

14 Aralık’ta Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi’nin takımı Adroit Androits’i ziyarete gittik, sunumlarını dinledik, laboratuvarlarını gezdik ve onlardan sürecin nasıl işleyeceği hakkında bilgiler aldık, bize çok yardımcı oldular. Sıcak karşılamaları için çok teşekkür ediyoruz, dolu dolu bir gün geçirdik.

Son olarak ise, 5 Ocak’ta Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda FRC takımı Sultans Of Turkey tarafından organize edilen Kick-Off’ta yer aldık, birçok takımla tanıştık ve FRC topluluğundan pek çok bağlantı edindik. Düzenlenen workshoplar çok yararlıydı ve günün sonunda da FRC Amerika’dan 2020’nin teması olan “STAR WARS: Infinite Recharge”ın açıklama videosunu yayınladı. Böylece bu sene uymamız gereken kuralları da öğrenmiş olduk.

Ulusal ve Uluslararası Hedefimiz

Şu anki amacımız, Istanbul Regional 2020 FRC elemelerine katılmak için robotumuzu oluşturmak ve takımımızı ulusal alanda duyurmak.

Azim ve çabayla bu amaca ulaşacağımıza inanıyoruz.

Okulumuza, Okul Aile Birliğine ve bizi destekleyen herkese sonsuz teşekkür ederiz!