Geleceğin Dünyasına Yeni Bir Adım… Yapay Zeka İle!

Saint Benoît’lı Öğrenciler “Yapay Zeka” ile Tanışıyor

Saint Benoît Lisesi gelecek yıllarda karşı karşıya kalınacak dijital beceri boşluğunu kapatmak için, öğrencilerini şimdiden hazırlıyor.
Çeşitli sınıf seviyelerinden 100 öğrencimiz, Door Teknoloji uzmanlarından 3 gün boyunca 12 saatlik bir Yapay Zeka eğitimi alacak!
Sürekli gelişen dünyamız, yeni ihtiyaçların ve yeni becerilerin doğmasını gerektiriyor. Geleceğin meslekleri, henüz okullarda öğretilmeyen becerileri gerektirecek.

Bu sebepten, ögrenciler, kendilerine bu becerileri sağlayacak bir eğitim almayı tercih ediyorlar. Dijital teknolojiler sürekli gelişiyorlar. Hatta, farklı iş kollarında, insanların işini kolaylaştıran prosedürler bile içeriyorlar. Böylelikle, teknoloji, kimi zaman insanoğlunun sırtındaki yüklerin büyük bölümünü üstlenerek, hem zaman kazandırıyor, hem de hata yapma olasılığını daha aza indirgiyor. Özellikle, hayatımıza çok hızlı bir biçimde giren Yapay Zeka pek çok alanda yeni açılımlar ve kolaylıklar sağlıyor. Bu gelişmelerin sonucunda, gelecekte, dijital ve yapay zeka alanlarında beceri sahibi birçok kimseye ihtiyaç doğacak.

Kısa süre önce, Saint Benoît Lisesi’nin Fen Öğretimine Önem Verme Politikası çerçevesinde, lisemiz tarafından düzenlenen Robotik ve Kodlama Eğitimi, birçok öğrencimizin bu alanla tanışmasını ve bu eğitimi sunan uzman şirket tarafından verilen bir sertifikaya sahip olmalarını  sağlamıştır.

Öğretmenlerden Sonra Sıra Öğrencilerde

2018-2019 Öğretim yılı sonunda tüm Saint Benoît Lisesi öğretmenleri Yapay Zeka konusunda ülkemizin önde gelen firmalarından Door Teknoloji eğitmenleri tarafından eğitim aldılar.

Diğer yandan, Saint Benoît Lisesi’nin Şubat 2020’de düzenlediği 6. Uluslararası Dijital Bahar etkinliği de Yapay Zeka üzerineydi. Bu etkinlik çerçevesinde, Türkiye’nin en prestijlileri arasında yer alan 20 liseden 80 öğrenci tam 28 saat süren ve adeta bir maratonu andıran yarışmamıza katıldılar. Bu, Saint Benoit Lisesi’nin IATHON’uydu.

Saint Benoît Lisesi yapay zeka konusunda mümkün olduğunca çok sayıda öğrenciye beceri kazandırmak adına Door Teknoloji ile işbirliğini sürdürme kararı aldı.

12 Saatlik Bir Eğitim, 3 gün, 100 öğrenci, 1 sertifika…

Çeşitli sınıf seviyelerinden 100 öğrencimiz, Door Teknoloji uzmanlarından 3 gün boyunca 12 saatlik bir yapay zeka eğitimi aldılar. Öğrencilerimiz eğitim sırasında yapay zekanın kullanım alanları, yapay zeka uygulamaları için kullanılan teknolojiler ve yapay öğrenme ile derin öğrenme algoritmaları üzerinde çalışacaklar.

Yapay Zekalı Eğitim Uzmanı: Sohbet Robotumuz Benoît

Saint Benoît Lisesi öğrencileri yapay zeka konusunda bir süredir çeşitli çalışmalar yapıyor. Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleriyle aldıkları kısa bir eğitimle Fransızca derslerinde kendilerine yardımcı olacak yapay zeka ile çalışan bir sohbet robotu geliştirdiler. Benoît adını verdikleri bu sohbet robotu öğrencilere ifade yeteneklerini, telâffuzlarını ve dil bilgilerini iyileştirme, sözcük dağarcıklarını geliştirme imkânı sunuyor.

Eğtimsel hedefimiz, Door Teknoloji ile gerçekleştirdiğimiz bu iş ortaklığı sayesinde, yapay zekaya ilişkin becerilerin gelişmesini sağlamak.