Ders Seçiminden Önce Son Çıkış Konferansı

Üniversiteye Doğru Projesi - L2. sınıflarımız ders seçimleri için ilk adımlarını attılar

L2. sınıf öğrencilerimiz kariyerlerini adım adım ve akılcı bir biçimde şekillendirmeye başlıyor.
Bu amaçla atılan ilk adım, Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Sayın Özge ALYU’nun verdiği konferans ile 20 Eylül 2018 Perşembe günü Silüet salonumuzda gerçekleşti.

Lise 2. sınıflarımız da Üniversiteye Doğru Projesi kapsamında “Meslek seçimi ve Uzmanlaşma” etabına dahil oldular ve adım adım kariyerlerini hazırlıyorlar. Lise 2 öğrencilerimiz meslek ve alan tercihlerini belirleyerek, kariyer seçimlerini yapmaya başlayacaklar. Lisemiz, bu hassas süreçte öğrencilerimize eşlik ediyor. Konu hakkında uzman olan kişiler okulumuza davet edilip öğrencilerimizi aydınlatıyorlar.

Ders Seçiminde İlk Adım !

Lise 2. sınıf öğrencilerimiz bu sene yapacakları ders seçimi öncesi, daha bilinçli tercih yapmaları amacıyla,  lise 3. sınıfta seçecekleri alanlar ve YKS ile meslekler arasındaki ilişkiler hakkında Bilgi Üniversitesi Eğitim Danışmanı ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Özge ALYU tarafından bilgilendirildiler. Bu bilgiler öğrencilerimizin geleceğini belirleme anlamında büyük değere sahip.

Öğrenciler soruları ile konferansa eşlik ettiler

Öğrenciler tarafından dikkatle dinlenen bu ilgi çekici konferansta güncel meslekler de tanıtılırken kişiye göre meslekler ve iş alanları hakkında da bilgiler paylaşıldı. Öğrencilerimiz ard arda sordukları sorularla seçimlerini şekillendirdiler. Bu konferans sayesinde, öğrencilerimiz ders ve meslek seçimine bir pencere aralamış oldular.

Üniversiteye Doğru” Projesi ile birlikte, Saint Benoît Lisesi, görevini yerine getirmeye ve öğrencilerine kişiselleştirilmiş bir eğitim desteği sağlamaya devam etmektedir. Bu tür buluşmalar ve etkinlikler, öğrencilerimizin ufuklarını genişlettirmektedir.

Sayın Özge ALYU’ya teşekkür ediyor, öğrencilerimize iyi bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.

Saint Benoît Lisesi’ne özgü “Üniversiteye Doğru” projesini takip edin.

Her sene daha da çok geliştirilen, akademik ve mesleki açıdan rehberlik yapan geniş kapsamlı bir proje.

Aydınlık bir geleceğe doğru yol alıyoruz !