Yüksek Öğretim… Rotamız: Hollanda

Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumları Serimizin Üçüncü Oturumu

Webinerler serimiz, büyük bir başarı ve hem velilerimizin, hem de öğrencilerimizin düzenli katılımlarıyla devam ediyor.
Son olarak, Hollanda temsilcilerini ağırladık. Bu, bizim, lise 3 ve lise 4. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz üçüncü oturumumuzdu.
Nuffic Neso Türkiye Direktörü Sayın Merve KALYONCU, bu oturumu dinamik bir biçimde yönetti.

Üniversiteyi Hollanda’da Okumak

2 Ekim Cuma günü düzenlenen webinerimizin uzman konuğu Merve Kalyoncu, oturuma, Hollanda’nın öğrencilere cazip gelebilecek niteliklerinden bahsederek başladı. Hollanda, diğer Avrupa ülkelerinden daha farklı özelliklere sahip bir ülke. Bu ülke, yüksek yaşam standartları ve kaliteli bir eğtim sunuyor. Kalyoncu, aynı zamanda, Hollanda’nın en fazla İngilizce program bulunduran ülke olduğunun da altını çizdi.

Başvuru İçin Nasıl bir Yöntem Takip Etmek Gerekli?

Merve Hanım, Hollanda’da okumak isteyen öğrencilerin, lise ders notlarının iyi olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kendilerini ve hedeflerini anlattıkları motivasyon mektuplarının da özgün ve kişisel olmasının önemini hatırlattı. Üniversite ve bölümlerin birbirinden farklı başvuru koşulları olabileceğine de dikkat çeken konuğumuz, üniversitelerin mutlaka web siteleri üzerinden incelenmesi gerektiğini ifade etti.

Merve Hanım, ayrıca, araştırma ve başvuru için kullanılması gereken web sitelerinin adreslerini de paylaştı.

Ücretler ve Burslar…

Uzmanımız, Hollanda üniversitelerinin her bütçeye uygun bir fiyatlandırma içerisinde yer aldığının altını çizdi. Burs başvurusunda bulunmak isteyen öğrencilerin, bunu, üniversite başvurusu esnasında gerçekleştirmeleri gerekiyor.
Oturumun sonunda, Merve Hanım, katılımcıların sorularını yanıtladı.
Merve Kalyoncu’ya okulumuza zaman ayırarak bu oturuma katıldığı için sonsuz teşekkür ederiz.
  • Oturumun tamamını izlemek için lütfen tıklayınız: BURAYA
  • Oturumda gösterilen sunuma ulaşmak için lütfen tıklayınız: BURAYA
  • Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumlarımızla ilgili daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız.

Öğrenciler ve Veliler İçin Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumları