Öğrenciler ve Veliler İçin Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumları

Lise 3, Lise 4 - Üniversiteye Doğru Projesi

Bu yıl, lise 4.Sınıf öğrencileri, "Üniversiteye doğru" projemizin sonuna eriştiler. Şimdi, karar zamanı!
Bu nedenle, Okul Yönetimi ve Rehberlik Servisi, Saint Benoît Lisesi'nin, yabancı üniversiteler konusunda öğrencileri ve aileleri aydınlatmak için oluşturduğu süreci tanıtmak amacıyla sanal bir buluşma düzenledi. 28 Eylül Pazartesi gününden itibaren, okulumuzun Rehberlik Servisi ve Okul Yönetimi, velilere ve öğrencilere bir webiner serisi sunacak.
Her webiner, yabancı bir ülkedeki üniversite eğitimi süreciyle ilgili olacak. Webinerlerin her biri, ilgili ülke konusunda uzman bir kişi tarafından verilecek.

Çevrimiçi  ”Üniversiteler Fuarı”

Her sene yüz yüze gerçekleştirdiğimiz üniversiteler fuarı, bu sene çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Ayrıca, Fransa, ABD, İngiltere, Kanada, Hollanda ve İtalya gibi farklı ülkelerin temsilcileriyle, farklı oturumlarda bir araya geleceğimiz için, arzu eden herkes, ilgilendiği bir ya da birden fazla oturuma kolaylıkla katılabilecek.

Fransız üniversiteleri ve Fransa ile ilgili olan Campus France Oturumu, Lise 4.Sınıf velilerine yönelik olacak.

Üniversitelere dair farklı ufukları tanıtan programımız, aşağıdaki programda belirtilen gün ve saatlerde gerçekleşecek olan  oturumlardan oluşuyor. Her oturum, birer Google Meet  formatında gerçekleşecek, ilgili link, öğrencilere ve velilere iletilecek.
Fransa ile ilgili oturum sadece lise 4 seviyesine yönelik olacak.
Ders yılı içerisinde, daha ileri bir tarihte gerçekleştireceğimiz bir diğer oturum ise, özel olarak lise 3.Sınıf velilerine yönelik olacak.

”Üniversiteye Doğru” Projemizin bir parçasını oluşturan bu tanıtım sunumlarına sizleri bekliyoruz.

Tarih Ülke Saat Süre
28 Eylül Pazartesi Fransa 16.00 45-60 dakika