Lise 2 Öğrencilerimiz İçin Yurt Dışında Eğitim Olanakları Sunumu: ABD

Üniversite Hayatını Planlamanın Zamanı

Yurt dışındaki üniversite seçeneklerini tanıtan, webiner serimizin 3. oturumu, ABD'deki üniversiteler üzerineydi.
Müge Arman Evren, lise 2 öğrencileri ve velileriye ABD'deki üniversiteler ile ilgili bilgiler paylaştı.

ABD’de Okumak

4000 kadar üniversitenin bulunduğu ABD’deki  okulların 1400’ü US News & World Report’ta sıralamaya girmiş gözde kurumlar.

Bu okulların çoğu birçok program seçeneği ve geniş imkanlara sahip. Örneğin iki bölümden mezun olma, veya bir anadal bir yan dal mezunu olmak da mümkün. Ekonomi ana dalı yanında 2 yıllık politika da okumuş gibi mezun olabilir minor programı da aldığında.

Baştan kombine programlara başvurup hem lisans hem de yüksek lisansı altı yerine beş yılda bitirmek mümkün. Eğer öğrenci çalışmayı ve iş deneyimi elde etmeyi düşünürse baştan co-op programlarına başvurabiliyor.

Değişen dünyaya ayak uydurabilmiş yeni programların da mevcut bu okullar iş dünyasıyla da işbirliği içerisinde bulunuyorlar.

Başvuru Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Üniversiteye başvuruda yapılması gerekenler. Üniversiteler neye göre değerlendiriyor?

• Akademik başarı
  • Standart tesler (TOEFL, ACT, IELTS, SAT vb)
  • Essay
  • CV
  • Referans mektupları
  • Aktiviteler

Başvuru süreci Lise 2’de planlama ile başlayıp Lise 3’te gerekli sınavların alınması ile devam ediyor. Lise 4’te ise ilk dönemde başvurular yapılıyor.

Ücretler ve diğer ödemeler için yılda 30 – 35 bin $ gerekiyor. Bu ücret pahalı bir üniversitede 80.000$’a kadar gidebiliyor.

Sayın Müge Arman Evren’in sunumuna BURADAN ulaşabilirsiniz