Cumhuriyet Portreleri Sergisi

Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü kutlama etkinlikleri çerçevesinde 9 ve 11. sınıf öğrencilerimizin tarih öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı “Cumhuriyet Portreleri” sergisi 30 Kasım-8 Aralık tarihleri arasında Medyatek’te görülebilir.

Tarihimizin belirleyici dönemi olan Kurtuluş ve Kuruluş’a fikirleri ve vizyonlarıyla katkı sağlayan, ülkenin temellerini atan aydınların tanınması ve tanıtılması amaçlandı.

Öğrenciler siyaset, bilim, eğitim, ekonomi, iletişim, sanat, edebiyat alanlarında cumhuriyetin kuruluş harcına katkı sağlayan isimleri araştırarak panolarını hazırlayıp sundular.

Bu çalışma, Cumhuriyetin anlık bir mucize değil; adanmışlık, sağlam fikri temeller ve zengin kültürel sermayeye dayandığının da anlaşılmasını sağladı.