Yüksek Öğretim… Rotamız: Kanada

Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumları Serimizin Beşinci Oturumu

Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumları serimizin sonuna yaklaşırken; Lise 3 ve 4. sınıf konuklarımız ile 07 Ekim Çarşamba günü özellikle frankofon öğrencilerinin gözdesi Kanada’da Eğitim sunumunda buluştuk.
Kanada, yurtdışında üniversite eğitimi için önemli seçenekler arasında.

Neden Kanada’da Üniversite Eğitimi?

Dünyanın eğitim düzeyi en yüksek ülkelerinden biri olan Kanada, hoş doğası,  canlı kültürü, dünya çapında saygın, tanınmış üniversiteleri, Toronto, Montréal, Vancouver gibi öğrenci şehirleri, refah ve yüksek yaşam standartları, ekonomik zenginliği ve göçmenlere uygulanan ılımlı politikaları ile uluslararası öğrenciler için Amerika ve İngiltere’den sonra dünyanın en çok tercih edilen yurt dışı eğitim duraklarından biridir.

Dünya sıralamasında ilk 40 üniversite içerisinde altı, yedi üniversite yer almaktadır. Böylelikle hem yurt dışında iyi bir eğitim almak hem de kariyerini sürdürmek, iş dünyasına atılmak, uluslararası kabul gören bir pasaporta sahip olmak için önemli ve bir çok avantaj sağlayan bir ülkedir. Aynı zamanda öğrencilerin Kanada’da da üniversite eğitimini tamamladıktan sonra üç yıl çalışma izninin olması, vatandaşlığa başvurma hakkının veriliyor olması Kanada’yı popüler yapan faktörler arasında yer almaktadır.

Kanada Üniversitelerine Kabul Koşulları…

Konuğumuz Köksal Ekinci, Kanada üniversitelerine kabul ile ilgili lise notlarının, okul ortalamasının önemini vurguladı. Özellikle 11. ve 12 sınıftaki sınav başarısına dikkat çekti. Konuşmacımız  üniversitelerin, okul dışında alınan sınavlardan çok, okul içinde yapılan sınavlara değer verdiğini aktardı. Okul notlarına önem verilmesini ve yüksek not ortalamaları için 11. sınıftan itibaren düzenli, verimli ve öğrenme odaklı çalışılmasını önerdi. Dil Sınavları (TOEFL, IELTS, DELF), Essay, Referans mektupları ve bazı bölümler için de Portfolyo hazırlanması gereken belgeler arasında yer almaktadır.

Çift Dilli Eğitimin Avantajları:

Kanada’da eğitim almak isteyen uluslararası öğrenciler için dünyanın en kaliteli üniversitelerinde hem İngilizce, hem de Fransızca dil seçenekleri ile zengin lisans ve lisansüstü programlar bulunmaktadır.  Özellikle Quebec’de Fransızca eğitim veren üniversiteler çoğunluktadır.  Ülkenin bazı bölgelerinde Fransızca dilinin hakim olması da, öğrencilerimiz için hem İngilizce hem Fransızca dillerini geliştirebilme imkanı tanıması adına önemlidir.

Kanada Üniversitelerinde En Çok Tercih Edilen Branşlar:

Köksal Bey, öğrencilerimizin sıklıkla tercih ettiği programların  Mühendislik, Fen bilimleri, Psikoloji, İşletme, Ekonomi, Siyaset Bilimi ve Yönetim bölümleri olduğunu aktardı.

Her üniversitenin her öğrenciye göre olmadığının altını çizen Sayın Ekinci, üniversite ve branş araştırmalarının öğrencilerin 11. sınıftan başlayarak yapmalarını önerdi.

Dolu dolu ve faydalı bilgilerle geçen sunumun ardından katılımcılarımız merak ettikleri diğer özel noktalar hakkında sorularına doyurucu yanıtlar buldular.

Sayın Köksal Ekinci’ye okulumuza zaman ayırarak bu oturumda bizlerle olduğu için teşekkür ederiz.

• Oturumun tamamını izlemek için lütfen BURAYA tıklayınız.
  • Kanada’da Üniversite Eğitimi Sunumu’na ulaşmak için lütfen BURAYA tıklayınız.

Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumlarımızla ilgili daha fazla bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Öğrenciler ve Veliler İçin Yurtdışı Üniversite Tanıtım Sunumları