Uzun Süredir Beklediğimiz Bir Ders Yılı Açılışı! Buradalar ve Sevinçliler!

Okula Kavuşmanın Mutluluğu

Millî Eğitim Bakanlığı'nın açıklamalarının ardından, hazırlık sınıfı öğrencilerinin ilk grubu, okuldaki ilk günlerini geçirdiler. Bu haftadan itibaren 4 gün (2x2) okulda olacaklar.
Bu hafta 12 Ekim Pazartesi ve 13 Ekim Salı günü, hazırlık sınıfı öğrencilerinin yarısı okulda bulunacak, öğrencilerin diğer yarısı ise perşembe ve cuma günleri okulda olacak.
Sıcak bir karşılama, mutlu yüzler... Öğrencilerde olduğu kadar, öğretmenlerinde de büyük bir mutluluk!

Sizi Bekliyorduk, Hoş Geldiniz!

12 Ekim Pazartesi günü, hazırlık sınıfı öğrencileri, mutluluk içerisinde Saint Benoît Lisesi’nden içeri giriyorlar. Duruşları kararlı ve adımları sağlam, 10 ya da 11 kişiden oluşan küçük gruplar halindeler; öğretmenleri ve okul yöneticileri tarafından hemen karşılanıyorlar. Gerçek bir mutluluk içerisinde, kimi zaman biraz çekingenlikle, onları dikkatli bir biçimde dinleyen ve sıcaklıkla karşılayan sınıf öğretmenleriyle sohbet ediyorlar.

Parlak ve muhteşem bir güneş ışığı, öğrencilerin gözlerini kocaman açarak, dört asırlık tarihî binalara hayranlıkla baktıkları büyük avluyu dolduruyor. Öğrenciler, burada olmaktan, arkadaşları ve öğretmenleriyle somut bir biçimde bir arada olmaktan gerçekten çok mutlular. O denli mutlular ki, Okul müdürümüz Pierre Gentric’in, ”Bonjour!” dileğine karşılık, hiç tereddüt etmeden, oldukça gür bir sesle ”Bonjour!” diyerek Fransızca cevap veriyorlar. M. Gentric, sıcak ve neşeli bir ses tonuyla, tüm eğitim kadrosu adına, onları karşılamaktan duyduğu mutluluğu dile getiriyor. Müdürümüz, onları bekleyen, önlerindeki beş yılın başarıyla geçeceğinden emin olduğunu vurguluyor. Avluda, sosyal mesafeye ve tüm sağlık kurallarına dikkatle uyuluyor. Avlumuzun büyüklüğü de, bu kurallara uymayı kolaylaştırıyor.

Ardından, Serhat Yalamanoğlu, öğrencilere, Türkçe olarak, sıcak bir ses tonuyla ”Merhaba!” diyor. Öğrenciler de, bu merhabaya neşe dolu bir sesle cevap veriyorlar.  Yalamanoğlu, aynı zamanda, onları okulda görmekten duyduğu mutluluğu dile getiriyor ve bu ders yılı için onları motive ediyor.

Öğrenciler, Daha İlk Günden Ritme Uyum Sağladılar!

Dersler hemen başladı, hiç kaybedecek zaman yok! Öğretmenler, öğrencileri zaten tanıyorlar ve ders akışı, enerjik bir biçimde, Millî Eğitim Bakanlığı’nın resmî olarak bildirdiği kurallara uygun olarak; 30 dakikalık dersler ve bu dersleri takip eden 10 dakikalık teneffüsler olarak sağlanıyor. Her 30 dakikada bir, öğrenciler hava almak ve rahatlamak için dışarı çıkıyorlar ve bu süre esnasında, hemen, sağlık kuralları gereği sınıflar havalandırılıyor.

Öğrencilerin, dinamik tavırlarından enerjileri ve isteklilikleri rahatlıkla anlaşılabiliyor. Bir arada olmaktan, bir birlerini görmekten, paylaşmaktan, sohbet etmekten ve nihayet, öğretmenleriyle canlı, yüz yüze iletişim kurmaktan dolayı çok mutlular.  Aynı şekilde, öğretmenler de, kendi alanları olan ”sınıf”larına kavuştukları için çok mutlular ve güçlü bir motivasyona sahipler.

Sizlerle, çocuklarınızın okulumuza ilk adım attıkları güne ait videoyu ve  ikinci grubun okula geldikleri ilk güne ait yeni fotoğrafları paylaşmaktan kıvanç duyuyoruz. Çocuklarınızı sabırsızlıkla bekliyorduk ve şimdi onlara kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Tüm öğrencilerimize

ve Saint Benoît Lisesi’nin tüm eğitim kadrosuna

mükemmel bir ders yılı dileriz.