Tüm Fransızca Öğretmenlerimiz, Artık DELF Sınavlarını Kontrol Etme Yetkisine Sahip

Kurum Projemizde ifadesini bulan Mükemmellik kavramının bir başka göstergesi

Saint Benoît Lisesi’nin tüm Fransızca Öğretmenleri, artık DELF sınavlarını kontrol etme hakkına sahip. Bazı öğretmenlerimizin zaten sahip olduğu bu yetki, aldıkları formasyon sayesinde diğer tüm Fransızca öğretmenlerimiz tarafından da kazanılmıştır. DELF sınavını değerlendirme yetkisi, eğitim alanı için bir kalite göstergesi olmakla birlikte çift dilde eğitim veren bir lisenin performans ölçütleri arasında da yer alıyor. Ayrıca öğretmenlerin kalitesini de belirleyen bu ölçüt, FrancEducation Markasına eklenen fazladan bir artı anlamına geliyor.
On altı Fransızca öğretmenimiz, 14-16 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenlenen ve DELF sınavını resmi olarak kontrol edebilme yetkisini kazanmayı sağlayan eğitime etkin bir katılım sağladı.

DELF Sınavını Kontrol Etme Yetkisi: Mükemmellik Göstergesi

Dünyanın dört bir yanında bulunan ve Mükemmellik unvanına sahip olan liselere verilen FrancEducation Markasını yakın bir zamanda yeniden alan Saint Benoît Lisesi önemli bir başarıya daha imza attı. Evet, okulumuzun tüm Fransızca öğretmenleri, DELF sınavını kontrol etmek için gereken yetkiye sahip oldular.
Kurum Projemizde yer alan, iyi bilinen ve çok önemli olan bu gelişme, okulumuzdaki Fransızca eğitiminin verimliliğini de artıracaktır.

Öğretmenlerimizin, eğitim alanında sürekli Mükemmeliyete ulaşmak için yaptıkları çalışmalar takdire değer. Pazar günü dahil olmak üzere hafta sonu gerçekleşen bu önemli eğitim okulumuz için özel olarak hazırlandı.  Eğitime katılan tüm öğretmenlerimiz son değerlendirmeyi başarıyla tamamlayarak Fransız Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir kurum olan Uluslararası Pedagojik Eğitim Merkezi tarafından verilen ve 5 yıl geçerli olan yetki sertifikalarını almaya hak kazandı.

Kurum projemizde, sertifikaların yeri önemli: bu nedenle, iyi eğitim almış, A1 seviyesinden B2 seviyesine kadar (B2 dahil) yazılı ve sözlü sınavları yapabilen öğretmenlerin olması gerekiyor. Ayrıca, çift dilde eğitim sunan ve mükemmellik seviyesine ulaşmış okullara verilen FrancEducation markası ile bizleri taltif eden Fransız Dışişleri Bakanlığının talebi de bu yöndedir.

Kurum Projemiz Gelişiyor ve Büyüyor

Kurum projemiz, Saint Benoît Lisesi’nin eğitim politikasını ve eğitim seçimlerini açıklar ve bunları belirler. 3 yıldan beri farklı paydaşlar ve okul çalışanları tarafından oluşturulan kurum projemiz, her yıl gelişmekte ve büyümektedir. Projemizin gelişmesi, Fransızca zümremizin DELF sınavını kontrol etme yetkisini alması gibi belirli eylemler sayesinde gerçekleşmektedir. Kurum projemiz, okulumuzda görev alan çalışma arkadaşlarımızın ortak isteğini ifade etmesini ve eğitim çalışmalarının okulun değerleriyle tutarlı olmasını sağlar.

Bugün, tüm dünyada DELF sınavını kontrol edebilme yetkisine sahip olmak, Fransızcayı eğitim vermek için bir ön gereksinimdir. Eğitim alanındaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak artık vazgeçilmez bir unsur : uyarlanmış sınav oluşturulması, adil puanlama yapılması, sonuçların uyumlu olması… Tüm bunları, 2001 yılından beri yabancı dil eğitim ve öğretimine rehberlik eden ve bir zemin olan Avrupa Ortak Ölçüt Çerçevesine uygun bir şekilde yapılmaktadır.

Öğrencilerimiz için Avantaj Sağlayan Bir Diploma: DELF

Öğrencilerimizi hep daha iyiye hazırlamak Kurum projemizin temel ilkesi. Özellikle kalite arayışı içerisinde olan okulumuzun önem verdiği diğer bir konu ise öğretmenlerimizin, öğrencilerimizi 2019 DELF junior’a daha iyi bir şekilde hazırlamalarıdır!

Öğrencileri DELF’e hazırlamak, ulaşmak istediğimiz Mükemmelik seviyesi için önemli çünkü DELF diplomasının göz ardı edilemeyecek kadar fazla avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlardan bazıları şunlar:

• Fransız üniversitelerine giriş:  DELF B2 veya DALF birçok Avrupa üniversitesi ile  frankofon üniversitelere girmeyi sağlamaktadır.
  • İş alanında avantaj: DELF diploması, CV için bir artı ve Fransızca dilini kullanan şirketlerde veya Fransızca konuşulan ülkelerde iş bulma fırsatı yaratıyor.
  • Avrupa standartlarında değerlendirme: Avrupa standartlarına göre, A1’den başlayan ve C2 seviyesine kadar giden 6 diploma vardır.  DELF ve DALF diplomaları bağımsız diplomalardır. Her öğrenci, Fransızca seviyesine uygun olan sınav için başvuruda bulunuyor.
  • Uluslararası geçerlilik: Bu diplomalar uluslararasıdır, 5 kıtada yani 174 ülkede tanınmakta ve 1000’den fazla onaylanmış sınav merkezi tarafından verilmektedir.
  • Frankofon ağına katılmak: Bu diplomalar,  Avrupa içerisinde size hareketlilik kazandıran, 5 kıtaya yayılmış Frankofoni ailesine giriş yapmanızı sağlayan pasaportlarınızdır.

Acele edin… DELF junior kayıtları başladı…