Satranç Kulübü

Kulübün Adı :   SATRANÇ
  Dil :   Türkçe

Kulüp tanıtımı

Satranç, hiç şüphesiz ki insanlığın icat ettiği en başarılı zeka ve strateji oyunlarından birisi.
Zihinsel olarak aktif bir bireyin, yeteneklerinin gelişimi için uygun bir ortam yaratılmış oluyor.                                                                           Bu yeterlilik ve yetenekler ise aynı zamanda matematik başarısını artırıyor.
Stratejik düşünme yeteneğine fazlasıyla ihtiyaç duyan satranç oyuncuları, ileri görüşlü olma ve olasılıkları hesaplayabilme konusunda aşama kaydeder.
Bu kulüpte, öğrencileri satranç ile tanıştırıyoruz, satranç oyununun kurallarını öğretiyoruz, okul içi ve okul dışı yarışmalara katılmalarını sağlıyoruz.

Kulüp amaçları

• Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratmak.
  • Süratli, doğru ve çabuk düşünebilme yeteneğini geliştirmek.
  • “Kendine güven” duygusunu aşılamak ve geliştirmek.
  • Kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel doğru kararlar alışkanlığı kazandırmak.
  • Konulara karşı şüpheci yaklaşımı benimseterek, ezberci zihniyetten arındırmak.
  • Başarıya ancak ve ancak sistemli ve disiplinli bir çalışmayla varılabileceğini göstermek.
  • Mücadeleci bir ruh yapısına sahip olmanın gerekliliğini benimsetmek.
  • Yepyeni hedefler göstererek bu yeni hedefler doğrultusunda motivasyon sağlamak.
  • Kurallara uymayı, dostça oynamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi, kazananı kutlamayı öğretmek.
  • Yeni  dostluklar kurup daha çok sosyalleşmeye ve sosyal yaşamın zenginleşmesine yardımcı olmak.

Kulüp projeleri / etkinlikleri

• Okul içi turnuva düzenlemek.
  • İlçe turnuvalarına katılmak.
  • Özel okul turnuvalarına katılmak.