Saint Benoît Lisesi ile Avusturya Hastanesi Arasında Fen Alanında Ortaklık

Öğrencilerimiz ameliyathanede cerrahi bir müdahaleye tanık oldular

Saint Benoît Lisesi’nde 5 yıldır yürütülen fen derslerine verilen önem politikası, fen alanındaki ortaklıklarla devam ediyor. Lisemiz, öğrencilere keşif stajları yapma imkanı sunan Avusturya Hastanesi iş birliği ile, geniş kapsamlı bir bilim projesi gerçekleştiriyor : İlk gözlüğün en başta yapıldığı biçimde tekrardan üretilmesi.

Avusturya Hastanesi ile Saint Benoît Lisesi İş Ortaklığı

2014 yılında, Saint Benoît Lisesi ile Avusturya Hastanesi arasında ilk iş ortaklığına imza atıldı .
Bu ortaklığın amacı, öğrencilerimizin bilgi kazanmaları, motivasyonlarını ölçmeleri ve bu profesyonel dünyadaki tüm kurallar ve alışkanlıklarla birlikte hastanedeki düzenlemeyi keşfetmeleridir.
Yazları bir ay boyunca öğrencilerimiz, hastanenin acil servise kadar bütün bölümlerinde keşif stajları yapıp ameliyatlara katılıyorlar.

Yeni bir ortak proje : Gözlük yapımı!

Avusturya Hastanesi ile projelerimiz burada bitmiyor !
Saint Benoît Lisesi’nde fen derslerine verilen önem günden güne artıyor.
Bu kez, yeni bir etaba geçildi, Avusturya Hastanesi ve göz hastalıkları uzmanı Doktor Tanıl Bey, öğrencilerimize geniş kapsamlı bir projede eşlik etti: İlk gözlüğün en başta yapıldığı biçimde tekrardan üretilmesi !

Bu projenin birçok amacı bulunmaktadır :

- Öğrencilerin fen becerilerini ve özerkliklerini güçlendirmek
- Fen alanında öğrencilerin potansiyelini ortaya çıkarmak ve ortak bir ilgi alanı oluşturmak
- Yetenekleri ortaya çıkarmak
- Ekip çalışması yapmak
- Öğrencileri motive etmek

Aşama aşama ilerleyen bir proje…

Oditoryumda bir uzman tarafından düzenlenen konferans !
Öğrencilerimiz göz doktoru Tanıl Bey’in gözün işleyişi üzerine düzenlediği konferansa katılma olanağı buldular ve soru-cevap şeklinde sohbet ederek zengin bilgiler edindiler.

Ameliyathanede canlı yayında katarakt ameliyatı !

Öğrenciler bir katarakt ameliyatına katılmak üzere Avusturya Hastanesi’ne gittiler.
Bu kapsamlı günü keşfetmek için BURAYA tıklayın (video).

Bu heyecan verici bilim projesinin sonraki aşamaları için takipte kalın !

Projeyi internet sitemizden ve sosyal ağ hesaplarımızdan takip edebilirsiniz :