Saint Benoît Lisesi ve Avusturya Hastanesi İş Birliği

Lise 3 Öğrencilerine Yönelik Staj "Tıp, Moleküler Biyoloji ve/veya Genetik Dünyasının Keşfi"

Saint Benoît Lisesi’nin, Fen eğitimine kattığı çeşitli değerler sayesinde, okul idaresi Avusturya Hastanesi iş birliği ile, hastane ortamında staj yapma imkanı sunuyor.
Bu staj, bu meslekteki kuralları ve alışkanlıkları bir araya getirerek, hastanedeki düzenlemeyi keşfetmek, motivasyonu ölçmek ve bilgi edinmek için ideal bir staj.

Öğrencilerimiz Avusturya Hastanesi Genel Müdürü Agah Durukal ve Başhekimi Op. Dr. Erdal Kaleli’yle bir araya gelerek, bu profesyonel stajın içeriği hakkında fikir alışverişinde bulundular. Bu karşılaşmanın sonunda hastane ve okul arasında bir anlaşma imzalandı.

Stajın ilgi çekici amaçları bulunuyor :
- Tıp dünyasını, moleküler biyolojiyi ve/veya genetiği keşfetmek.
- Üniversite rehberliğinden önce öğrencileri bilgilendirmek.
Bu staj, üniversite eğitimlerini tıp, moleküler biyoloji veya genetik dallarında yapmak isteyen Lise 3 öğrencilerine yöneliktir.
Amacımız, öğrencilere sadece üniversite rehberliği yapmak değil, aynı zamanda da aşağıda belirtilen hususları sağlamaktır :
- Öğrencilerin tıp ve sağlık alanındaki çalışmalara karşı duyarlılıklarını arttırmak ve onlara bu sektör ile ilgili genel bir bakış açısı vermek
- Deneyimden ve pratikten faydalanmak
- Öğrencilerin “kendi kendilerinin rehberleri” olmalarına yardımcı olmak”.Bu amaçla Avusturya Hastanesi’nde bir hafta süreyle yapılacak olan stajda stajyerler, aşağıda belirtilen hususlarda eğitim alacaklardır :
- Hastane içerisindeki çalışma ortamı
- Sağlık sektöründe çalışanlarla görüşme
- Hastane ortamını bilen kişilerle görüşme
- Sağlık sektöründe kullanılan teknoloji, cihazlar ve aygıtlar
- Sağlık sektöründeki sorumlular kimler ve nasıl bir hiyerarşi var ?

Staj programı :
1. gün : Servis ve klinik çalışması
2. gün : Poliklinik çalışması
3. gün : Biyokimya laboratuvarı ve radyoloji bölümü
4. gün : Endoskopi ve küçük müdahaleler
5. gün : Ameliyathane ve yoğun bakım

Öğrencilerle birlikte belirlenen kurallar :
1. Hastane’deki genel kurallara uymak
2. Mesai saatlerine uymak
3. Yaşadıkları deneyimleri ve temel kazanımlarını anlatan bir staj raporu hazırlamak
Stajyerler stajları süresince gördükleri iki olumlu noktayı ve geliştirilmeye açık 2 noktayı, önerdikleri eylem planı ile birlikte bu raporda belirtmelidirler.