Safranbolu ve Çevresinin Ziyaret Edilmesi

Unesco Dünya Kültür Mirası, Safranbolu

18 Mayıs Cumartesi :Safranbolu ve çevresini gezmek ne büyük bir mutluluk !Safranbolu , 350 yıllık tarihi mirası ile en önemli ilçelerimizden biridir. UNESCO Dünya Miras Komitesinin hazırladığı Dünya Kültür Mirası listesinde yer almaktadır.Bu ilçe Türk kentsel tarihinin bozulmamış bir örneğidir. Geleneksel bir şehir dokusuna, ahşap yığma evlere ve anıtsal yapılara sahiptir.

Safranbolu gezisi sırasında öğrencilerimiz Kaymakamlar müze evi, Safranbolu Kalesi ve kültürel ve tarihi mekanları ziyaret etmiş, Türk ve Rum mahallelerini de keşfetmişlerdir.
Bakırcılar ve Demirciler çarşısı, eski Hükümet Binası ve Saat Kulesini de görmüşlerdir !

Öğrenciler açısından gezinin en ilginç anlarından biri, evleriyle ünlü Yörük Köyünün ziyaret edilmesiydi.
Yörük Köyü 750 yıllık bir geçmişe sahiptir !
Buradaki en eski ev 450, en yenisi 90 seneliktir !

19 Mayıs Pazar :

Sabah, Bulak Mağarası (Mencilis) ziyareti ile başlamıştır.
6 km’lik uzunluğuyla Türkiye’nin 4. büyük mağarasıdır…
Sonrasında Amasra’ya hareket edilmiştir !

Program : Amasra Kalesi, Şapel, Eski Kilise, Kemere köprüsü,Tahtacılar çarşısı gezisinden sonra, kültürel zenginlikler ve yeni coğrafi bilgilerle dolu bir şekilde İstanbul’a hareket etmeden önce Devrek ilçesi gezilmiştir.