Öğrencilerimiz, Grenoble’da MFGNU Müzakerelerinde! Model Birleşmiş Milletler

Konu: « Modern çatışmalara karşı kalıcı barış nasıl sağlanabilir? »

8, 9 ve 10 Şubat tarihlerinde, Fransızca ve İngilizce Model Birleşmiş Milletler (MUN) Kulübü öğrencilerimiz, gündemdeki konular ile ilgili bir konferansa katılmak üzere Fransa'nın Grenoble şehrindeydi.
Konferansa hazırlıklı giden öğrencilerimiz, Grenoble'dan çok memnun ayrıldı!

İyi  hazırlanmış ve merakla beklenen bir konferans: “Modern çatışmalara karşı kalıcı barış nasıl sağlanabilir?”

“Amatör” ve “uzman” delegeler, yedincisi düzenlenen Grenoble Frankofon Model Birleşmiş Milletler Uluslararası Konferansı  (MFGNU) için Grenoble şehrinde buluştu. Konferasın bu yılki teması, “Modern çatışmalara karşı kalıcı barış nasıl sağlanabilir?” oldu.

MFGNU macerası erken saatte başladı. Konferansa katılmak için sabırsızlanan öğrencilerimiz 7 Şubat tarihinde, önce havaalanında buluştu.

Gözleri ışıl ışıl parlayan heyecanlı öğrencilerimiz konferansa hazırdı. Ortamın sessiz olmasına rağmen, öğrencilerimiz yeni ufuklar keşfetme arzusu içerisinde gerçek bir çoşku yaşıyordu.

Kararlılık ve öğrenme arzusu

Öğrencilerimiz, üç gün boyunca Fransız dilini ve kültürünü dolu dolu yaşayacaklarını bildikleri için kararlıydılar ve korkmuyorlardı.

Az da olsa endişeleniyorlardı… Fakat, akılarına gelen sorular, öğrenme arzularını ve seslerini duyurmadaki gayretlerine engel olamadı.

MUN: Argümanların ülkesi

Öğrencilerimiz, Externat Notre Dame’a vardıktan sonra, Fransız akranlarını bulup onlardan hiç ayrılmadılar.

Evet, 9 öğrencimiz için artık büyük gün gelmişti!

Öğrencilerimiz, komitelerine katılıp müzakerelere başladılar. Savundukları ülkü ve görüşlerle Dünya barışına giden yoldaki engellerin üstesinden gelmek için yollar aradılar.

Öğrencilerimiz, ülkelerin ve halkların özelliklerini göz önünde bulundurarak anlaşmaya varmak için görüşler ileri sürmeye ve ikna etmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdi. Huzurlu bir dünyaya kavuşma ümidiyle hareket eden öğenciler komitelerinde ortak bir görüşe, bir uzlaşmaya varmak için çalıştı .

Komiteler:

Fransızca

Alkın: Komitesi Başkanı : Silahsızlanma – Yeni Zelanda

Sude: Ekonomi ve Sosyal Konseyi, Barış İnşa Komisyonu

Yasemin, Meriç Su, Sarp: Ekonomi ve Sosyal Konseyi, Silahsızlanma

İsmet: Tarihsel Güvenlik Konseyi

Elif: Ekonomik ve Sosyal, Kadının Statüsü Komisyonu – Meksika

Duygu: Ekonomik ve Sosyal, Kadının Statüsü Komisyonu – Japonya

Lara: Ekonomik ve Sosyal, Kadının Statüsü Komisyonu – Fransa

Öğrencilerimizin bilgilerini zenginleştiren bir deneyimdi ve gerçekten de ilgi çekici bir konu hakkında yapılmış bir konferanstı!