Kayak Gezisi – Fransa’dan İlk İzlenimler !

Crest-Voland’da birinci gün

Cumartesi gününden beri 24 öğrencimiz Fransa’nın Val d’Arly şehrinde Le Cernix kayak merkezindeler.
Temiz hava, karla kaplı dağlar, doğanın sessizliği... dinlenmek ve kendine gelmek için en güzel yer.
Öğrencilerimiz bu muhteşem ortamda kayak eğitmenleri ile birlikte kayacaklar, ’’Molière’in dilinde’’ iletişim kuracaklar ve Fransız gastronomisini daha yakından tanıma olanağını bulacaklar.

Öğrencilerimiz Crest-Voland’da spor ve eğitim amaçlı bir gezideler ! Bir hafta boyunca Cernix dağında kayacaklar, kayak eğitmenleri ve bölgede yaşayanlarla Fransızca konuşacaklar, dili kullanma becerilerini geliştirecekler. Aynı zamanda, Fransa’nın o yöresine ait geleneksel yemekleri tatma şansını bulacaklar ve yeni arkadaşlıklar kurabilecekler.

Crest-Voland’dan canlı olarak öğrencilerimizin ilk izlenimlerini :

Ekin-Ege : “Saint Etienne havalimanına indiğimiz andan itibaren hepimizi saran heyecan otobüste chalet’ye giden uzun yolda da devam etti. Herkes merak içinde etrafına bakıyordu.Yorucu sınavların ardından harika bir manzara ve kayak yapmak bize çok iyi gelecekti. Hepimiz sabırsızlanıyorduk. Önceki senelerde kayak kampına katılmış birkaç kişinin dışında kimsenin birbirini tanımaması da yeni arkadaşlıklar oluşmasını sağlayacaktı. Bunun olağanüstü bir gezi olacağına eminim.

Sinem­-Mehmet : “Fransa’ya gelmek, bir hafta boyunca bu ülkeyi yaşamak uzun zamandır hayal ettiğimiz bir deneyimdi ! Yoğun çalışma hayatımıza kısa bir ara verip spor yapma ve öğrendiğimiz yabancı dili kullanma olanağı da buna eklenince, arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle keyifli günler geçirmek için sabırsızlanıyoruz. Muhteşem olacak. Her şeyi unutarak kayak yapıyor olmak büyüleyici !