Kandilli Rasathanesi Ziyareti

Deprem ve Sivil Savunma Kulübü

13 Mart 2013 tarihinde Deprem ve Sivil Savunma Kulübü öğrencileri ile Lise 1 öğrencilerinden oluşan toplam 35 öğrenci ile Kandilli Rasathanesi’ne bir gezi düzenlenmiştir. Gezi üç aşamada yapılmıştır.İlk olarak Deprem Araştırma Merkezinde deprem ile ilgili genel bilgilerin verilmesini müteakip, deprem simülasyon odasında suni olarak yaratılan deprem uygulamalı olarak öğrencilere yaşatılmıştır.İkinci aşamada Güneş Sistemi Merkezinde merkezin tarihçesi, işlevi ve mağnatik alanların Güneş üzerinde yarattığı lekeler teleskop marifetiyle saydam bir zemin üzerine yansılatılarak anlatılmıştır.Son aşamada ise Meteoroloji bölümünde mevcut aletler ile bu aletler yardımıyla 24 saat süreyle yapılan meteorolojik ölçümler hakkında bilgi verilmiştir.