Hazırlık sınıfı öğrencileri “Heceleme Yarışması”nda!

Bütünsel Eğitim Projemizin Dilsel Boyutu Uygulamada!

21 Aralık tarihinde Silüet Salonu eğlenceli bir yarışmaya ev sahipliği yaptı.  Hazırlık sınıfı öğrencileri arasında gerçekleşen heceleme yarışması “Concours ABC” yi ilk kez iki öğrenci kazandı.

3 etaptan oluşan yarışmada her sınıftan temsilciler sınıfları adına en iyi sonucu almak için yarıştı. Fransızca derslerinde öğrendikleri kelimelerden oluşan listeden çıkan sözcükler perdeye yansıtıldı. Otomatik olarak seçilen kelimenin telaffuzunu duyan yarışmacı kelimenin harflerini doğu söylemesine ve bunu yaparken harcadığı süreye  süresine göre değerlendirildi.. En çok kelimeyi en kısa sürede harf harf okuyabilen  öğrenciler 2. tura kaldı. Benzer elemeden geçen ve son tura kalan Yaman ve Defne’ye aynı kelimeler soruldu. İkisi de kelimeleri aynı sürede ve doğru cevapladıkları için jüri bu yıl 2 kazanan belirledi.

Yarışmaya katılan 8 öğrencimize katılım sertifikaları verildi ve birinciliği paylaşan iki öğrenciye okul müdürümüz M. Masin 1 yıllık Fransız Kültür Merkezi  medyatek üyeliği armağan etti. Katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Hedefe Ulaşıldı

Böylelikle öğrencilerimizin dile olan hakimiyetleri güven duygusu içerisinde artıyor. Öğrencilerimiz yavaş yavaş eğitim projemizin dilsel boyutunda potansiyellerinin yükseldiğini hissediyorlar.

Ulaşmayı amaçladığımız hedefler nelerdir?

• Heceleme yarışmasına hazırlanırken, öğrencilerimiz imlalarını ve kelime dağarcıklarını geliştirmek için çok çaba sarf ettiler. Bu da doğal olarak Fransızcayı daha iyi konuşmalarında ve bu dilde düşünme yetilerini geliştirmelerinde katkı sağladı.
  • Diğer yandan, öğrencilerimiz streslerini kontrol edip öğretmen ve öğrenci topluluğu önünde kendilerini ifade ettiler.
  • Üstelik, bu yarışma öğrencilerimize araştırma ve çalışmanın keyfini yaşattı ki bu, dilsel anlamda onların gelişmesine gerçekten katkıda bulunacak bir etkendir.
  • Bilgi seviyelerini yükselten öğrencilerin okul hayatı ve gerçek hayatta başarı şansları tabii ki daha fazladır.

Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.