Dünya Tiyatrolar Günü: Okulumuzun Türkçe Tiyatro Topluluğu Sahnede!

Öğrencilerimiz, Slawomir MROZEK’in “Açık Denizde” adlı oyunuyla seyirci karşısına çıktı

Oyun öncesi tüm dünya tiyatrolarında olduğu gibi Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından 1962’den bu yana kutlanan, evrenselliğe bir çağrı olan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nün Carlos Celdrán tarafından kaleme alınan uluslararası bildirisi ve Prof. Dr. Hülya Nutku tarafından kaleme alınan Türkiye ulusal duyurusu öğrenciler tarafından okundu. Duygu dolu anlar yaşandı…

2019 Dünya Tiyatrolar Günü Mesajı

Hiç kimse dünyanın tiyatro merkezinin herhangi bir kentte, herhangi ayrıcalıklı bir binada bulunduğunu ileri süremez. Benim algıladığım şekliyle tiyatro, onu yapanların yaşamlarını ve bu sanatı tek bir birleştirici davranış içinde harman eden gözle görünmez bir coğrafyada yayılır.
Carlos Celdrán

Türkiye Ulusal Duyurusu 2019

Durmadan televizyona, boyalı basına, tablete, bilgisayara bakan gözler, tiyatroya çevrildiğinde orada hayat vardır. Üstelik, gerçek hayat oradadır çünkü günlerce prova edilmiş, emek verilmiş, estetize edilerek sunulmuş, gerçek hayattan daha gerçek bir paylaşım sözkonusudur. Tiyatro gerçeği gizleyen örtüleri kaldıran bir sanattır.
Prof. Dr. Hülya Nutku

Hareketli ve sürükleyici bir yorum

Seyircilerimiz, keyifli ve temposu yüksek oyunumuza büyük ilgi gösterdi.

Açık denizde bir salın içerisinde mahsur kalmış yolcular, açlıkla baş etmek için içlerinden birini yeme konusunda anlaşırlar fakat tartışma, hangisinin yeneceği konusunda çıkar.

Bir oylama yapmaya karar verirler, ancak iş büyüyerek serbest bir genel seçime dönüşür ama işler karışır, seçimler iptal edilir ve ikna süreci başlar. Sonunda içlerinden biri kendini kurban etmeyi kabul  eder.

1961 yılında yazılmış “Açık Denizde” ustaca kaleme alınmış incelikli bir alegori olarak tiyatro topluluğunun repertuarına katıldı.