Diplomatik Ziyaretler ve Tadım Günleri

Belçika; kültür ve eğitim gezimizde ikinci gün !

Avrupa parlementosuna ziyaret ve Belçika spesiyalitelerini tatma.

Brüksel gezimizin ikinci günü öğrencilerin gerek Avrupa Parlamentosu, gerekse bu kurumun üstlendiği değişik roller hakkında bilgi sahibi oldukları Avrupa Parlamentosu ziyareti ile başladı.Daha sonra öğrenciler Lüksemburg Meydanı’nda Belçika mutfağının lezzetlerini tattılar.
Öğle yemeğinden sonra öğrenciler Charlemagne binasına gittiler. Avrupa Komisyonu’nun Belçika eski temsilcisi Sayın Pascal Goergen sunumuna Bakanlar Konseyi, Avrupa Konseyi, Berlaymont Binası, Bölgeler Komitesi ve Avrupa Parlementosu’ndan oluşan Avrupa mahallesinde sanal bir tur yaparak başladı. Daha sonra öğrencilerden Avrupa Birliği denilince akıllarına gelen anahtar kelimeleri söylemelerini istedi. Göç, işsizlik, kadın hakları, adalet, kriterler, süreç… gibi birçok kelime beyaz tahtada yerlerini aldı. Sn.Goergen açıklamalarına bu anahtar kelimelerden yola çıkarak devam etti. Sunumun sonunda öğrenciler kendisine İstanbul’ dan getirdikleri hediyeleri verdiler.
Öğrencilerimizin günü “Chez Léon” lokantasında meşhur Belçika midyelerini tadarak sona erdi.