Cemal Reşit Rey’de Müzikal Bir Gece

5 Mart günü 12. sınıfta okuyan 105 öğrencimiz Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzikal bir geceye katıldılar. Programda Rus müziğinin dünya çapında tanınan önemli bestecilerinden biri olarak kabul edilen Sergey Rahmaninov’un "Piyano Konçertosu (No. 2, Do minor, Op. 18) ve Ludwig Van Beethoven’ın  "4. Senfonisi" vardı. CRR Senfoni Orkestrası şefi Murat Cem Orhan’ın yönettiği konserde Rahmaninov’un 2 No’lu Piyano Konçertosu ünlü Rus piyanist Boris Berezovsky tarafından seslendirildi.

Saint Benoît öğrencilerinin her yıl bir araya gelerek klasik müziğin ve operanın birbirinden güzel eserlerini izlemeleri artık geleneksel bir hâle geldi. Yaptığımız bu organizasyonlar sayesinde, öğrencilerimiz klasik müziği ve klasik müziğin içerisinde yer alan farklı türleri tanıma ve sevme fırsatı yakalıyorlar. Arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle birlikte yaşadıkları bu deneyim sayesinde müziğe ve sanata olan ilgileri artan öğrencilerimiz dünyanın en önemli bestecilerinin eserlerini tanınmış orkestra şeflerinin ve virtüözlerinin olağanüstü performansları eşliğinde sahnede izleme imkanı buluyorlar.

Öğrencilerin konserle ilgili yorumları:

“İlk defa klasik müzik konserine sizinle ve arkadaşlarımla gittiğim için çok mutluyum. Bana unutamayacağım bir anı verdiniz. Müzik alanında bakış açımı genişlettiğiniz için teşekkür ederim.”

Zeynep A

“Bütün 12. Sınıfların katıldığı Boris Berezovsky ile CRR senfoni orkestrasının konseri hepimize oldukça keyifli bir gece yaşattı. Okuldan çıkıp ne giyineceğimizi düşünmenin bile büyük bir ayrıcalık ve keyif olduğu kanısındayım. Konserin en dikkat çekici yanı bence Berezovsky’nin piyanosunu normalin dışında bir şekilde, orkestranın tam ortasına yerleştirmesiydi. Piyanist bunu kendince “bütün orkestrayı eşit bir şekilde duymak ve onlarla daha iyi harmanlanmak” olarak yorumluyor. Bu fırsatı bize yarattığı için müzik hocamıza teşekkür ediyoruz.”

Tuna F.

“Öncelikle size bize bu deneyimi yaşattığınız için çok teşekkür ederiz. Gerçekten çok keyifli bir gündü. Hepimiz gün saydık ve gerçekleştiği günde en şık hallerimizle oradaydık. Son senemizde bunca stresten bizi alıp, tam da sınav haftasından önce ruhumuzu sanat ile arındırmamıza fırsat yarattınız. Gerçekten hepimize çok iyi geldi, daha fazla böyle kültürel etkinliklerin yapılması bizleri daha da mutlu eder.”

İlay A.

“Özellikle Rachmaninoff’un eserini çok beğendim. Dünya çapında bu kadar değer veren bir piyanistten dinlemek de ayrı bir keyifliydi. Aynı zamanda dönem olarak gitmemiz çok hoştu ve başka bir konsere kesinlikle gitmek isterim.”

Arda B.