Müzik Kulübü

Kulübün Adı :   SAINT BENOÎT LİSESİ ORKESTRASI
  Dil :   Türkçe

Kulüp tanıtımı:

Saint Benoît Fransız Lisesi Müzik Kulübü, orkestra ve koro çalışmalarının yanı sıra, yarışma, konser, okul içi ve dışı anma ve kutlama etkinlikleri gibi çalışma ve projelere diğer kulüplerle işbirliği içinde iştirak eder.

Kulüp amaçları:

Kulübümüzün başlıca amacı, öğrencilerimizin birlikte çalışma yetilerini, sosyal faaliyetler aracılığıyla, disiplin ve özgüven çerçevesinde geliştirmelerini sağlamak, buna paralel olarak sanatsal projeler aracılığıyla yeteneklerini sergileme fırsatı ve ortamı oluşturmaktır.

Öğrencilerimiz aynı zamanda bu çalışmalar esnasında, müziğin temel kavramlarının yanı sıra, ilgi duydukları müzik tarzları çerçevesinde teknik ve mesleki bilgilerle de donatılmaktadırlar.

Kulüp projeleri / etkinlikleri:

• Okul orkestrası
  • Okul içi, okul dışı koro performansları
  • Fransızca Şarkı Yarışması
  • Karne töreni dinletileri
  • Ulusal bayram  ve anma günü törenleri
  • Yıl sonu konseri
  • Liseler arası müzik yarışmaları

Gerçekleştirilen etkinlikler:

• Fizy Liseler arası Müzik Yarışması’nda 700’e yakın okul içerisinde finale kalınarak “En İyi Orkestra” dalında 2. lik ödülü kazanıldı.
  • Okulumuzda 3. sü düzenlenen “Chante!Chante!Chante!” Fransızca Şarkı Yarışması final galasında 18 finalist yarışmacıya okul orkestramız eşlik etti.
  • Her iki dönem sonu karne törenlerinde müzisyenlerimiz 10’un üzerinde dinleti gerçekleştirdi.
  • Yıl sonu “Sanat Gecesi” konserinde okul orkestramız 8 farklı solistle 2 saatlik bir konser gerçekleştirdi.
  • Ulusal bayram ve anma günü törenlerinde orkestramız ve solistlerimiz (program içeriğine bağlı olarak) bireysel ve/ veya toplu performanslar gerçekleştirdiler.