Bu Sadece Bir “Hoşçakal” !

Ölür yavaşça
Rotasını değiştirmeyen,
Risk almayan
Hayallerini gerçekleştirmek için…
Pablo Neruda

Sevgili Veliler, Sevgili Öğrenciler, Değerli Paydaşlar,

Şairin sözlerinden ilham alarak, bu harika okulda, Saint Benoît Lisesi’nde sizlerin desteğiyle birçok hayalimi gerçekleştirdiğimi söyleyebilirim. Artık benim için “yön değiştirme” ve başka hayalleri gerçekleştirme zamanı geldi.

10 yılı Sainte Pulchérie Lisesinde, ardından da Saint Benoît Lisesinde olmak üzere 20 yılını Türkiye’de müdür olarak geçirdiğim üzere 43 yıllık bir eğitim kariyerinden sonra artık kendimi başka tutkulara verme zamanım geldi.

Mükemmelliği ile tanınan Saint Benoît Lisesi bugün öncelikle, akademik olarak sağlam ve yapılandırılmış bir okul projesine sahiptir.
Öte yandan, çocuklarınızla Birlikte ve insani bir yaklaşımla, eşsiz bir eğitim projesi oluşturduk: Nitelikli ve yetkin bir öğretim ekibi tarafından desteklenen “Bütünsel eğitim”.
Aile ve okul Birlikte el ele vererek yarattığımız “Başarı Üçgeni”nin zirvesine Çocuğunuzu oturtmak için hep birlikte çalıştık. Birlikte, hümanizm, proje tabanlı eğitim, öğrenciyle yakından ilgilenme ve örnek vatandaşlık değerlerinin hayat verdiği bir eğitim sistemi kurduk.

Sevgili Veliler, Sevgili Paydaşlar, Sevgili Öğrenciler, güveniniz, coşkunuz ve daima yanımda olduğunuz için teşekkür ederim. Eşsiz tarihe sahip bu saygın kuruma ve değerli öğrencilerine gönlümün sonsuza kadar bağlı kalacağına emin olabilirsiniz. Saint Benoît Lisesinin eğitim mirasının zenginliği, sağlam ve güvenilir eğitim yapısı, yaydığı aydınlık, güvenli ve parlak geleceğinin garantisidir.

2006’dan beri Türkiye’de yaşayan Sainte Pulchérie Lisesi müdür yardımcısı ve İdari Kurul üyesi Sébastien Masin’in 1 Eylül 2021’den itibaren Saint Benoît Lisesi’nin müdürlük görevini üstleneceğini duyurmaktan mutluluk duyuyorum.Türk eğitim sistemi ile Saint Benoît Lisesi Kurum Projesi ve Eğitim Projesi’nin özelliklerini ve eğitim projemizin bir parçası o lan diğer projelerin zenginliğini ve çeşitliliğini çok iyi biliyor. Saint Benoît Lisesi’nin bugün İstanbul’un eğitim hayatında sahip olduğu bu prestijli yeri korumaya devam etmesi için birkaç aydır birlikte çalışıyoruz. Profesyonel, etkin ve verimli bir eğitim kadrosuna sahip olarak, bugün ve daima Saint Benoît lisesini başarıya giden yolda yürümeye devam ettireceğinden şüphem yok.

Bize güvenen sevgili velilerimiz, okulun Geleceği’nin emin ellerde olduğunu bilin. 4 asırlık Saint Benoît Lisesi’nin kökleri derindir ve kökleri derin olan ağaçlar her zaman en yükseğe çıkanlardır. İçiniz rahat olsun, Saint Benoît Lisesi, İstanbul’un eğitim mirası içerisinde yükselmeye devam edecek.

Değerli Paydaşlarımız, bilimsel, dijital, edebi, sanatsal, sportif, sosyal alanlarda Eğitim projelerini sizlerle birlikte inşa etmenin mutluluğunu yaşıyoruz… Laboratuvarlarımız, Silüet Salonu, Galeri ve sınıflarımız sizleri ağırladı. Öğrencilerimiz, uzmanlığınızdan, onlara ayırdığınız zamandan ve profesyonelliğinizden yararlandı. Bu projeler devam edecek ve bu eğitim dinamizmi, bu yeniliklere olan açıklık, Saint Benoît Lisesinin tanımlayan eğitim anlayışını her zaman yönlendirecektir.

Sevgili Veliler, Sevgili Öğrenciler, Sevgili Paydaşlar,
Bu ülke benim de ülkem oldu ve dahası burada yaşamayı sürdüreceğim çünkü 20 yıldır geleneklerinizi ve kültürünüzü benimsedim ve onların ritminde yaşıyorum. Türkiye’de ve Saint Benoît’da yaşadığım tüm bu yıllar için size sadece minnettarlığımı ifade edebilirim.

Bana gösterdiğiniz bağlılık için teşekkür eder, Cumhuriyetinizin değerlerine, geleneklerinize ve kültürünüze olan sadakata olan hayranlığımı ifade etmek isterim.
Biliyorsunuz ki ben de, Kanuni Sultan Süleyman ve I. François zamanının başlayan ve ülkelerimizi yüzyıllardır birbirine yaklaştıran Cumhuriyetin ve Hümanizmin temel değerlerine çok bağlıyım.

Bu yüzden veda etmiyorum, hoşçakalın diyorum. Hayat yollarımızı bir kez kesiştirdi, çok yakında tekrar kesiştireceğinden şüphem yok.

Öğrencilerimiz için başarılar,
Saint Benoît Lisesi için başarılar dilerim!

Pierre Gentric