“Bir Beynin İnşası” Prof. Dr. Sinan CANAN ile Söyleşi

Öğrencilerimiz, Öğretmenlerimiz ve Velilerimiz ile Buluşma

Tam 1 yıldır, alışkanlıklarımızın tamamen dışında olan bir süreçten geçiyoruz, hep birlikte... Öğrenci olarak, öğretmen olarak, veli olarak bu süreci yaşamak ve üzerimizde bıraktığı etkiler ile baş etmek konusunda farklı deneyimlerimiz var. Peki, bu yeni deneyimlerden en fazla verimi nasıl alabiliriz? Bu dönemi en az hasar ve en çok kazanç ile nasıl geçirebiliriz? Prof. Dr. Sinan Canan'a bu konudaki fikirlerini sorduk.

Lise 3 ve Lise 4. Sınıflara Hitaben

Lise yıllarının sonlarına yaklaşmış olan iki seviye… Lise 3 ve Lise 4. sınıf öğrencilerimiz… Bir yıldır uzaktan eğitim sürecinin içindeler ve okula devam etmenin yanı sıra, yurtiçi ve yurtdışı üniversitelere de hazırlıklarını yapmak ile meşguller. Bu yoğun ve zahmetli zamanları “çevrimiçi” etkinlikler ile yürütmeye çalışmak bazıları için zorlayıcı, bazıları için ise yararlı oluyor. Dileğimiz, zorlayıcı tarafları ile baş etme konusunda güçlenmeleri ve bu zamanları en verimli şekilde geçirebilmeleri… Bunu sağlamak için neler yapabileceklerini Sayın Prof. Dr. Sinan Canan ile konuştuk.

Hayata Dair Bir Amaç Edinmek

9 Mart 2021 Salı günü saat 14.30’da çevrimiçi düzenlediğimiz oturumda sinirbilim uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan eşsiz bir sohbet ile bizlerle idi. Oturuma öğrencilerimiz ile birlikte velilerimiz ve öğretmenlerimiz de davetliydiler.
Beynin yapısı ve işleyişi üzerine pek çok araştırma yapan ve insan davranışlarının nedenleri ile ilgili de önemli tespitleri bulunan konuğumuz, gençlerin motivasyonlarını korumaları ve geleceğe umutla bakmaları için bir hayat amacı belirlemelerinin önemini vurguladı. Öncelikle amacın belirlenmesinin ve sonrasında da buna uygun çalışmaların ve hazırlıkların yapılmasının, bir gencin gerçekçi bir kariyer yolu oluşturmasında önemli faktörler olduğunu ifade etti. Kusurların ve hataların öğreticiliğine de değinen konuğumuz, bunları hayat dersi olarak alabilmenin bilgelik yolunda atılacak adımlar olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Sinan Canan’a bizlere zaman ayırdığı, katılımcıların sorularını cevaplandırdığı ve değerli görüşlerini bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyoruz.