“Aşkın Arsunan & Jazzino Band” : Saint Benoît’da Cazın Büyüsü

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Muriel Domenach’ın Yüksek Himayelerinde

16 Mart 2015 Pazartesi akşamı, Frankofoni Festivali’nin açılışında caz müziği bir kez daha Saint Benoît Lisesi’ndeki dinleyicileri büyüledi.
Sahne ışıkları altında, orkestrası Jazzino Band eşliğinde ünlü müzisyen ve besteci Aşkın Arsunan İle birlikteydik. Dinleyiciler arasında öğrenciler, öğretmenler, veliler ve gazeteci ve yazar Hıncal Uluç gibi tanınmış kişiler vardı. Dopdolu bir salon ve heyecan verici bir konser.
Unutulmaz bir gece için her şey vardı!

Müzisyenler Saint Benoît Lisesi Gösteri Salonu’nda performanslarını sergilemekten mutlu oluyorlar. Bu salonun yapısı yaptıkları müziğin, dinleyicilerle bir uyum içinde gelişmesine imkan veriyor. Dinleyici kitlesine gelince, onlar da, bu müziği, ruhuna, ve kendini devamlı yenileyen bir müzik olmasını sağlayan değerlere sadık kalarak yaşatan ve sürekli üretmeye devam eden sanatçıları keşfetmekten memnunlar.
2013 yılındaki İdil Biret piyano resitali ve 2014’teki Kerem Görsev caz konserinin ardından Saint Benoît dinleyicilerini büyüleme sırası Aşkın Arsunan ve orkestrasındaydı.Saint Benoît Lisesi Müdürü Sayın Pierre Gentric Aşkın Arsunan’ı büyük bir bir gururla sahneye davet etti :
Bu festivalin açılışı için Aşkın Arsunan ve Jazzino Band’i ağırlamaktan onur duyuyoruz. Kolayca tanıyabileceğiniz Frankofon tınılar ve ezgilerin ağırlıkta olacağı bir konser.
Caz deyince çoğunlukla beş enstrüman akla gelir : piyano, saksafon, trompet, trombon, klarnet. Ancak gitar, bateri, kontrbas gibi birçok farklı enstrümana da yer verir caz. Bu çeşitlilik cazın ahenkli ve değişken dünyasını yaratır.
Caz aynı zamanda doğaçlamadır: zaman zaman biri öne çıkar ve sonra yine orkestradaki yerini alır. Benzetme basit gibi görünebilir, ancak kendini ifade etmek üzere öne çıkan ve doğaçlamanın ardından tekrar orkestraya katılanlar metafor olarak bana Frankofoniyi çağrıştırıyor.

Caz müziği oldukça canlı bir türdür. Eğlenceli, neşeli, gizemli, enerjik, içten, coşkulu, şölensi …
Bütün konser süresince Aşkın Arsunan ve Jazzino Band müziğin coşkusunu birçok şekilde yansıttı.

İster eserleri farklı yorumlamak için eskilerden ödünç almış olsun , ister kendi köklerinden veya folklorundan esinlenmiş olsun, isterse bestelerine rock müziğinin enerjisini veya klasik müziğin inceliklerini katsın, Aşkın Arsunan ve müzisyen arkadaşlarının performansında, izleyiciye mükemmel ve benzersiz bir konser sunma arzusunu ve başarısını görüyoruz.

Konserin ertesi günü, 18 mart 2015 günü yayınlanan Sabah gazetesindeki köşesinde Hıncal Uluç izlenimlerini bizimle paylaştı. Yazısına BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.