Alman Arkadaşlarımız Eşliğinde Bir Hafta !

Marburg Martin-Luther Gymnasium Lisesi İle Öğrenci Değişim Programı

Almanya Marburg Martin-Luther Gymnasium Lisesi ile dördüncü kez düzenlenen öğrenci değişim programı kapsamında, Alman arkadaşlarımız 31 Mart - 6 Nisan 2014 tarihleri arasında Saint Benoît Lisesi’nde ağırlandılar.
Öğrencilerimiz, Türk kültürünü ve Türkiye’deki günlük yaşamı keşfeden Alman arkadaşlarıyla Almancalarını geliştirme aynı zamanda da Fransızca ve İngilizce konuşma fırsatı buldular.

1. gün : 31 mart 2014 pazartesi akşamı

Arkadaşlarımız uçaktan indikten sonra hemen eve doğru yola koyulduk ve arkadaşlarımızı ağırladık.

2. gün : 1 nisan 2014 salı

Alman arkadaşlarımızla erkenden okula vardıktan ve burada küçük bir okul tanıtım turundan sonra okul kafeteryasında onları bir sürpriz bekliyordu : Okul Müdürümüz Sayın Pierre Gentric ve Türk öğretmenler onlara bir karşılama toplantısı hazırladılar. Müdürümüz açılış konuşmasında bu projenin iki ülke arasındaki dostluk açısından çok değerli olduğunu vurguladı.

Kafeteryada yaptığımız enfes kahvaltıdan sonra Alman arkadaşlarımız ilk İstanbul’u keşif turuna çıktılar ! İstikamet tarihi Aya Sofya, görkemli Sultan Ahmed Camii, hipodrom ve Kapalı Çarşı. Alman dostlarımız bu muhteşem yapıtların karşısında hayranlıklarını ve şaşkınlıklarını gizleyemediler….

3. gün : 2 nisan 2014 çarşamba

Arkadaşlarımız Fransızca, Fen, Matematik, Geometri ve İngilizce derslerimize katıldılar. Fen ve Matematik derslerinin Fransızca anlatımlı olması çok enteresan geldi onlara.
Arkadaşlarımızı bu sefer Kızkulesi ve Beylerbeyi Sarayı bekliyordu ! Saray’ın ihtişamlı dekoru ve Kızkulesi’nin büyülü atmosferi onları kendilerinden geçirdi…

4. gün : 3 nisan 2014 perşembe

Yine beraber derslere girerek başladık günümüze. Daha sonra Lise 2 binasının bilgisayar salonunda nihayet « Efsaneler » temalı projenin üzerinde çalışmaya başladık. 7 farklı çalışma grubuna bölündük. Bunlar şiir yazma, magazin gazetesi makalesi, anlatımlı çizim, çizgi roman, dramatik canlandırma, modernize veya fantastik hikaye anlatımı ve Test soruları. Çok kısa bir süre içinde bitirilen projeleri arkadaşlarımızla ya panolara asarak ya da slayt sunumu şeklinde Fransızca, Almanca ve İngilizce dillerinde sunduk.

5. gün : 4 nisan 2014 cuma

Sabah erkenden arkadaşlarımız Eminönü’ne gitmek üzere yola koyuldular. Galata Köprüsü’nü yayan geçerken muhteşem bir manzara bekliyordu onları : sol tarafta Boğaz, Topkapı Sarayı ve Aya Sofya, sağ tarafta Süleymaniye Camii ve Haliç ve tabi ki sıra sıra dizilmiş balıkçılar… Şimdi sıra ise Eminönü’nden tekneye binip Boğaz turu yapmaktaydı. Ne güzel bir manzara ! Yalılar, köşk ve sarayların karşısında büyülenmiş arkadaşlarımız.
Tur bitiminde ise öğle vakti gelmişti ve arkadaşlarımız okula döndüler. Orada ise onları bir sürpriz bekliyordu. 12. sınıfların bahçesinde açık büfe ve çok güzel ikramlar ! Müdürümüz öncelikle arkadaşlarımızı ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu, 3 dilde yapılan bu programın her iki okulun öğrencileri için çok faydalı olduğunu ve dostlukların pekişmesinin her iki ülke için önemini vurguladı ve 5. projenin gerçekleşmesi için sabırsızlandığını belirtti. Bu konuşmaların bitiminde her yıl olduğu gibi katılım sertifikaları dağıtıldı.
Programımızın en muhteşem anı ise şimdi başlayacaktı : Tiyatro Salonu’nda önce bir grup arkadaşımız « Efsaneler projesinin » çerçevesinde son bir Powerpoint sunumu yaptı, ardından ise dramatizasyon gurubu Fransızca ve İngilizce olarak Kızkulesi efsanesinin dramatizasyonunu sergilediler.

6. ve 7. gün : 5 ve 6 nisan cumartesi ve pazar

Arkadaşlarımızı bu son iki gün ailelerimizle yaptığımız planlar doğrultusunda İstanbul’un çeşitli yerlerini gezdirerek ağırladık ve nihayet pazar günü akşamı Atatürk Havalimanı’ndan uğurladık. Güle güle sevgili dostlarımız.

Seneye görüşmek üzere !